Jan ”Flash” Nilsson tar paus från racing

Postat av Johan Meissner kl 17:09

Jan ”Flash” Nilsson kommer inte tävla i årets TTA – Elitserien i Racing. 51-åringen har beslutat att ta en paus från säsongen på grund av tidskrävande åtaganden för Flash Engineering och TTA.
– Det är ett av mina livs svåraste beslut att ta, men tyvärr finns inte möjligheterna för mig att göra en ordentlig satsning på körningen och därför väljer jag att ta en paus i år. Mitt mål har varit att sluta med att köra den häftigaste och mest sportsliga racerbil som byggt i Sverige, men tiden räcker tyvärr inte till, säger ”Flash”.

Förutom att vara vd och ägare av racingstallet Flash Engineering och supportklassen Carrera – GT Cup så är ”Flash” även djupt involverad i mästerskapet TTA – Elitserien i Racing som delägare.
– Det är helt enkelt inte realistiskt för mig att på rätt sätt genomföra alla dessa åtaganden och samtidigt satsa 100% på att tävla i Sveriges någonsin starkaste startfält som vi har i årets TTA, säger ”Flash”.

Att hoppa av helt från racingen är dock inte ett alternativ för ”Flash”. Värmlänningen räknar med ett inhopp senare i år i någon av TTA:s supportklasser.
– Jag vann två tävlingar i STCC i fjol, hungern och drivet finns fortfarande i mig vad gäller att tävla. Men just nu måste jag fokusera mig på arbetet kring Flash Engineering, Carrera GT Cup och TTA, säger ”Flash”.

Den förare som kommer att ta över Jan ”Flash” Nilssons plats i Flash Engineering i Elitserien i Racing kommer att avslöjas på torsdag, en förare med ett mycket starkt racing-cv.
– Flash Engineering kör för att segra, vi har en bra historik genom åren och vi attraherar segrare. Jag är mycket nöjd över föraren som ersätter mig i teamet, han är en van segrare, säger ”Flash”.

Senaste nytt