Mästaren Robin Rudholm klar för Flash Engineering i Elitserien i Racing

Postat av Johan Meissner kl 13:00

Mästaren Robin Rudholm har skrivit kontrakt med Flash Engineering för att tävla i TTA – Elitserien i Racing 2012 tillsammans med stallkompisen Mattias Andersson.
– Tråkigt att ”Flash” gör ett uppehåll, men fantastiskt för mig. Jag är otroligt taggad och förberedd att få tävla med Flash Engineering, säger Rudholm.

Rudholm tar över platsen från Jan ”Flash” Nilsson som väljer att stå över årets säsong på grund av sina åtaganden med Flash Engineering, Carrera – GT Cup och Elitserien i Racing.
– Robin är en av Sveriges bästa och mest rutinerade förare vi har, han är också van att segra vilket är viktigt för oss och det känns bra att lämna över min plats till honom. Jag tvivlar inte en sekund på att han kommer att bli en av utmanarna till årets titel säger ”Flash”.

32-åringen har en lång erfarenhet av racing med bland annat nordisk och svensk Formel Ford-titel 1999 och tre Porsche Carrera Cup Scandinavia-titlar åren 2004, 2010 och 2011.
– Vi har fått en oerhört kompetent och snabb förare till vårt stall med Robin. Vi ser fram emot att jobba med honom och vi ska göra allt för att ge honom bästa möjliga förutsättningar till årets mästerskap, säger Johan Kvick, teamchef för Flash Engineering.

Rudholm kommer att arbeta tillsammans med Flash Engineerings nykontrakterade ingenjör Ulf Karlsson och de båda har jobbat nära tillsammans under de två senaste säsongerna.
– Ulf och jag arbetar väldigt bra tillsammans och jag kan inte tänka mig en bättre ingenjör. Han vet precis vad jag vill ha ut från en bil och detta är en enorm styrka som verkligen gör mig extra motiverad att ta mig an Elitserien i Racing 2012, säger Rudholm.

Om mindre än en vecka får Rudholm sin första smak någonsin av Flash Engineerings Saab 9-3 TTA när det första officiella TTA-testet körs på Karlskoga-banan den 2:a maj.
– Jag har noga följt utvecklingen för TTA och Flash Engineering under hösten och vintern. Att få tävla med Saaben kommer att bli spännande och speciellt kul att även hedra vårt svenska Saab, säger Rudholm.

Rudholm kommer att ställas mot det starkaste startfältet som svensk banracing någonsin har skådat med förare som tillsammans har tagit 10 av de senaste 14 årens SM-medaljer.
– Det är med respekt som jag tar mig an den här utmaningen. För att lyckas i årets mästerskap måste allt stämma till 100% och man måste ligga på topp i allt från inställningar och förberedelser till fysisk kondition. Jag har aldrig varit i så här bra fysisk form, jag har två Carrera Cup-titlar i ryggen och jag kommer att arbeta tillsammans med ett av Sveriges absolut bästa team. Förutsättningarna finns där och jag kommer att ge allt. Min målsättning är toppen och man kan gott säga att den som blir mästare av TTA 2012 är snabbaste i Sverige, säger Rudholm.

Senaste nytt