Roar Lindland jagar nya framgångar i Carrera – GT Cup

Postat av Johan Meissner kl 17:48

Flash Engineering-föraren Roar Lindland kommer att fortsätta köra Porsche 911 GT3 Cup-bil med tävlan i Carrera – GT Cup i år.
– Det känns oerhört bra och det ska bli inspirerande att ge sig an Carrera – GT Cup i år. Jag är i bättre fysisk form än någonsin och jag kan bilen till 100%, säger Lindland.

Norrmannen slutade på fjärde plats i Carrera Cup i fjol och siktar på att ta klivet upp till topp tre totalt i Carrera – GT Cup 2012.
– Vi hade en bra säsong i fjol, precis som 2010, men nu är det dags att ta nästa kliv upp i resultatlistan. Jag säkrade en pallplats i fjol, i år är målet att det ska bli desto fler, säger Lindland.

Lindland har inlett försäsongen starkt med att vara snabbast under båda testdagarna av årets första officiella Carrera – GT Cup-test på Karlskoga-banan. Med under testet var även Flash Engineerings nya ingenjör Ulf Karlsson som, bland annat, tog Robin Rudholm till Carrera Cup-guldet för andra året i rad i fjol.
– Jag kan inte vara något annat än nöjd, jag har aldrig kört så här snabbt på Karlskoga-banan. Vi hade dessutom vår nya ingenjör Ulf Karlsson med på testet och det känns riktigt bra. Vi har hittat utmärkta inställningar och jag känner mig redo för säsongen, säger Lindland.

Årets GT Cup-säsong inleds den 12:e maj på Karlskoga-banan i Värmland tillsammans med TTA – Elitserien i Racing. Besök www.ttagroup.se och www.gtcup.se för mer information.

Senaste nytt