Flash Engineering laddar för världspremiär av TTA – Elitserien i Racing

Postat av Johan Meissner kl 07:17

Flash Engineering laddar för världspremiären av TTA – Elitserien i Racing på Karlskoga Motorstadion i helgen. Robin Rudholm och Mattias Andersson representerar stallet med två Saab 9-3 TTA.
– Äntligen är vi här! Nu ska all planering, förberedelser och idéer sättas i verket. Vi är mycket stolta över vår satsning och det är med sann glädje som vi ska föra fram Robin och Mattias i årets mästerskap med våra två Saabar, säger Jan ”Flash” Nilsson, vd för Flash Engineering.

Rudholm inledde den intensiva och korta försäsongen på Karlskoga och Anderstorp starkt med snabbast tid totalt dag ett och näst snabbast dag två.
– Det har varit mycket positivt, speciellt körmässigt. Jag behövde tre varv sedan var jag kompis med bilen och den passar min körstil mycket väl. Nu ser jag verkligen fram emot att sätta detta i verket och ladda på i helgen, säger Rudholm.

Stallkompis Andersson har haft en något tyngre inledning med testerna, men avslutade med förbättring på sista testdagen.
– Det känns hyfsat bra. Det har tagit tid för mig att lära känna bilen, men det gick bättre och bättre under testdagarna. Avslutningen på Anderstorp var bra och jag kände att vi tog steg framåt, säger Andersson.

Rudholm och Andersson står inför en av sina livs tuffaste utmaningar med ett helt nytt mästerskap, en ny biltyp och ett av Sveriges någonsin hårdaste startfält med förare som tillsammans delar på 10 av de senaste 14 årens SM-medaljer.
– Startfältet är otroligt tufft, det gäller att allt stämmer 100% för att man ska vara med. Men jag har höga förväntningar inför helgen, mitt mål är att slåss om segern, säger Rudholm.
– Det kommer att bli en av de absolut hårdaste tävlingshelgerna motståndsmässigt någonsin. Det är fortfarande många parametrar som är osäkra i allt från bilen och dess inställningar till vädret och konkurrenter. Men min målsättning för helgen är topp åtta och så får vi se hur tävlingshelgen utvecklas och höja ribban där efter, säger Andersson.

Premiärhelgen på Karlskoga Motorstadion inleds med tester under fredagen följt av kvalificering på lördag 11.00 och tävling 15.15.

Tidsschema – Karlskoga

Fredag 11/5
14.00 – Test 1
17.00 – Test 2

Lördag 12/5
11.45 – Pitwalk
15.15 – Race

TV-tider

TV10
Lördag 12/5
15.05 – TTA

Viasat Motor
Tisdag 15/5
21.00 – TTA

Ytterligare information

Mer information om Karlskoga-premiären.
Mer information om förare och team i TTA 2012.

Senaste nytt