Första kvalet för Rudholm och Andersson

Postat av Erik Gustafsson kl 12:00

I historiens första kval i TTA – Elitserien i Racing lyckades Saab-föraren Linus Ohlsson överraskande sätta snabbaste varvtid. Saabkollegerna Rudholm och Andersson kvalade in tätt bakom på sjätte och fjortonde plats.

– Ett stökigt kval med trafik på varenda potentiellt varv, ingen bra timing helt enkelt och oflyt på sista varvet. Annars flöt det på bra och vi är ändå med fartmässigt. Det ser inte nattsvart ut på något sätt och vi startar från tredje led. En bra start så ska vi ordna det, säger Rudholm.

Mattias Andersson var heller inte nöjd med sin kvaltid, dryga sekunden bakom, som innebär start från fjortonde ruta.

– Vi ligger på jämna tider över hela kvalet, men lyckas inte peaka någon gång och sätta ett riktigt bra kvalvarv. Förhoppningsvis är det till en fördel i racet, men just nu hade jag velat vara snabbare, säger Andersson.

Det allra första TTA-racet startar 15:15, vem som då blir mästerskapets första vinnare ser vi 40 minuter senare.

1 Linus Ohlsson Saab 9-3 1:04.180
2 Fredrik Ekblom Volvo S60 +0.030
3 Richard Göransson BMW SR +0.226
4 Robert Dahlgren Volvo S60 +0.264
5 Fredrik Larsson BMW SR +0.337

6 Robin Rudholm Saab 9-3 +0.410
14 Mattias Andersson Saab 9-3 +1.499

Senaste nytt