Första shakedown avklarad på Karlskoga flygfält

Postat av Johan Meissner kl 21:47

Flash Engineering genomförde i dag en första shakedown av teamets två Saab 9-3 på Karlskoga flygfält. För förarna Robin Rudholm och Mattias Andersson betydde dagen extra mycket då det var första gången de fick köra sina tävlingsbilar.
– Mycket är förstås ovant, allt från ljud och lukter till kraften. Men naturligtvis är det härligt att vara på banan. Nu har vi sakerna redo för morgondagens riktiga test, säger Mattias Andersson.

För Robin Rudholms del har det varit snabba puckar de senaste dagarna. För mindre än en vecka sedan stod han utan TTA-styrning, men efter att Jan ”Flash” Nilsson klivit åt sidan för att i stället till hundra procent fokusera teamledarskapet erbjöds Robin platsen.
– Bilen är definitivt potent. Vi har visserligen en del justeringar kvar, men helhetsintrycket är mycket positivt. Mycket effekt och bra bromsar, en helt enkelt mycket rolig bil att köra, säger en glad Rudholm efter första körningen.

Innan premiärtävlingen den 12/5 väntar under veckan ytterligare test av TTA-bilarna på både Karlskoga Motorstadion och Anderstorp Raceway.

Senaste nytt