Krasch i 230 km/h avslutade Nürburgring 24-timmars för Karlsson

Postat av Johan Meissner kl 09:32

Flash Engineerings ingenjör Ulf Karlsson kom aldrig till start i årets Nürburgring 24-timmars efter att ha blivit avkörd i 230 km/h under kvalet.
– Det var riktigt tråkigt att inte ens få köra tävlingen. Jag fick en lätt touch av en konkurrent på fel plats och snurrade av i räcket, tyvärr kunde teamet inte laga bilen till tävlingen, säger Karlsson.

Incidenten inträffade i kurvan Kesselchen under kvällsträningen på torsdagen, en snabb kurva med hastighet på ungefär 230 km/h. Hjulupphängningen på bilen förstördes medan Karlsson klarade sig med en stukad handled.
– Bilen vände runt 180 grader och jag backade i 200 km/h en kort stund. Tyvärr var styrningen skadad och bilen gled in i räcket. Från början var jag inte medveten om att jag hade blivit påkörd i mörkret, det var först när föraren från den andra bilen kom och berättade det för mig. Men i de hastigheterna krävs det inte mycket för att man hamnar av banan, speciellt på Nürburgring där räckena är så nära, säger Karlsson.

Innan incidenten hade Karlsson, tillsammans med de tre övriga förarna i Kremer Racing, kvalat in på 66:e plats i det 170 bilar starka startfältet.
– Det fungerade bra innan kraschen och vi hade bra tempo. Men det är sådant som händer i racing ibland och inte mycket att göra åt. Nu ligger min fokus på TTA och den kommande tävlingen på Anderstorp, säger Karlsson, som jobbar som ingenjör tillsammans med Flash Engineerings Robin Rudholm i TTA.

Senaste nytt