Linus Ohlsson och Team Tidö/PWR Racing vinner TTA-premiären

Postat av Erik Gustafsson kl 17:55


21-åriga Linus Ohlsson från Team Tidö/PWR Racing överraskade alla när han från start till mål ledde världspremiären av Sveriges nya racingmästerskap TTA – Elitserien i Racing.
– Mitt livs race, Saaben är grym att köra och hade helt perfekta inställningar. Jag fick ingen toppenstart men lyckades behålla ledningen och kunde skapa en lucka bakåt direkt, säger Linus Ohlsson.

Linus skrällde redan när han under lördagsförmiddagen satte kvalets bästa tid framför startfältets betydligt mer rutinerade förare. Men Linus satte ribban högt när han höll trefaldige SM-mästaren Fredrik Ekblom bakom sig samtliga 31 varv, trots ett stundtals idogt uppvaktande. En incident tvingade ut säkerhetsbilen på banan som under några varv samlade ihop fältet, men Ohlsson var överlag snabbare och kunde återigen skapa en lucka bakåt.

– Min plan var att från början ta starten och köra så fort jag bara kunde, och den höll ju, fram tills säkerhetsbilen kom ut. Men då var det bara att göra samma sak igen, säger Linus.

Team Tidös teamchef David von Schinkel var överväldigad efter målgång och mycket nöjd med sin unge stjärnförare.
– Det är en obeskrivlig känsla. Att Linus kan vinna är ett bevis på att TTA fungerar med tävlingar på lika villkor och jag är otroligt glad för hans skull. Utan våra partners som hjälpt till hade det här inte varit möjligt, så det är dem jag tackar, säger David von Schinkel.

Saabkollegan Daniel Haglöf var den förare som avancerade flest placeringar under loppet, från tolfte startruta till åttonde placering vid målgång. Daniel var under förutsättningarna nöjd.

– Vi har haft det lite krångligt fram till nu, men med tanke på omständigheterna har det fungerat bra och jag är nöjd. Starten och omstarten blev lite av min grej under den här tävlingen. Vi plockar härliga poäng och åker hem nöjda och belåtna, säger Daniel.

Team Tidö/PWR Racing plockar viktiga poäng och ligger efter helgen tvåa i teammästerskapet. De gör dessutom tillsammans med Flash Engineering att Saab leder märkesmästerskapet med 36 poäng.

TTA – Race – Topp 10

1 Linus Ohlsson Saab 9-3 31 varv
2 Fredrik Ekblom Volvo S60 +0.374
3 Richard Göransson BMW SR +5.336
4 Thed Björk Volvo S60 +6.457
5 Fredrik Larsson BMW SR +8.120
6 Robin Rudholm Saab 9-3 +8.835
7 Martin Öhlin BMW SR +9.528
8 Daniel Haglöf Saab 9-3 +14.344
9 Stefan Söderberg Citroën C5 +15.271
10 Andreas Ebbesson BMW SR +16.194

Senaste nytt