Positivt i Anderstorp trots teknikstrul för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 18:27

Dag två på Anderstorp innebar tekniska problem för Flash Engineering, men ändå en positiv stämning i stallet efter de tre testdagarna inför premiären av TTA – Elitserien i Racing.
– Tyvärr fick jag inte många varv körda på grund av en trasig oljekylare. Men såväl dagens test som de två tidigare har varit mycket positiva för oss. Vi har en bra grundinställning på bilen, teamet är riktigt samspelta och körningen stämmer mycket bra på banan. Jag längtar något fruktansvärt till premiären, säger Rudholm.

Stallkompis Mattias Andersson kämpar vidare med omställningen från nio år med framhjulsdrift och 280 hästkrafter till det bakhjulsdrivna TTA-monstret på 400 hästkrafter.
– Det går lite trögt, men ändå framåt. Jag kämpar vidare med omställningen och samtidigt att lära känna bilen. Jag är inte nöjd med placeringen, men det är tidigt ännu och jag satte mitt snabbaste varv i slutet av testet. Så det går helt klart framåt och nu ska vi analysera all data inför premiären på Karlskoga, säger Andersson.

Saab-kollegorna Linus Ohlsson och Daniel Haglöf i Team Tidö/PWR Racing var med i toppen under testdagarna på Anderstorp och sammanfattade totalintrycket positivt.
– I dag fokuserade vi på racepace och vi har hittat bra inställningar. Känslan för bilen börjar sätta sig och det ska bli kul att fortsätta på fredagstesterna på Karlskoga-banan inför premiären, säger Ohlsson.
– Det har varit lite upp och ned under testdagarna, med lite småstrul rent tekniskt samtidigt som vi har tagit stora steg framåt och varit med bra tidsmässigt. Nu blir det hem och smälta allt detta och förbereda sig inför premiären, jag längtar! säger Haglöf.

Anderstorp Raceway test – Dag 2

1 Fredrik Larsson BMW SR 1:33.586
2 Richard Göransson BMW SR +0.054
3 Fredrik Ekblom Volvo S60 +0.212
4 Stefan Söderberg Citroën C5 +0.260
5 Robert Dahlgren Volvo S60 +0.292
6 Andreas Ebbesson BMW SR +0.603
7 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.630
8 Martin Öhlin BMW SR +0.684
9 Thed Björk Volvo S60 +0.693
10 Tommy Rustad Volvo S60 +0.726

11 Daniel Haglöf Saab 9-3 +1.036
12 Robin Rudholm Saab 9-3 +1.367
14 Mattias Andersson Saab 9-3 +1.935

Kompletta resultat.

Senaste nytt