Prins Carl Philip kör Swedish GT tillsammans med Jan ”Flash” Nilsson

Postat av Johan Meissner kl 09:00

Prins Carl Philip kommer att tävla i Swedish GT tillsammans med Jan ”Flash” Nilsson i en BMW M3 GT4 under årets säsong av TTA – Elitserien i Racing.
– Det är ett stort steg naturligtvis, men det känns både bra och roligt att köra Swedish GT. Den nya bilen kräver visserligen en omställning i körtekniken och vi har bara hunnit testa två gånger. Men efter en, visserligen regning, körning på Gelleråsen i går börjar jag få kläm på bilen, säger Prins Carl Philip.

Jan ”Flash” Nilsson tillkännagav nyligen att han under säsongen 2012 inte kommer att köra huvudklassen TTA som planerat. I stället kör alltså ”Flash” i par med Prins Carl Philip.
– När jag sa paus menade jag en paus från elitracingen, men när man som jag har tävlat sedan barnsben går det inte att sluta bara sådär. Tidigare har jag coachat Prins Carl Philip från sidan av banan, nu ska vi köra tillsammans och det ser jag fram emot, säger ”Flash”.

Swedish GT är en supportklass till TTA – Elitserien i Racing. I mästerskapet tävlar exotiska sportbilar från sju olika tillverkare i tre olika klasser, där BMW M3-bilen tävlar i GTB-klassen. Tävlingen är 60 minuter lång och innefattar ett förarbyte, vilket därför också kräver två förare som tävlar i par.
– Det ska bli kul att tävla med ”Flash”. Vi har varit teamkompisar förut, men nu ska vi köra tillsammans och det är ännu roligare. Sedan är det mycket som är nytt för årets säsong, men målet är väl alltid att vinna, säger Prins Carl Philip med ett leende.

Premiären för Prins Carl Philip i den nya bilen blir under säsongspremiären av TTA – Elitserien i Racing lördagen den 12/5 på Karlskoga Motorstadion. Huvudklassen TTA direktsänds i TV10 och Swedish GT eftersänds i Viasat Motor tisdag 15/5 klockan 22:05.

Tidsschema Swedish GT
Fredag 11/5
11:55 – 13:15 – Test

Lördag 12/5
11:30 – 11:50 – Kval
16:10 – 17:10 – Tävling

www.swedishracing.se för mer information om förare och team i Swedish GT.
www.ttagroup.se för mer information om TTA Elitserien i Racing.

Foto: Mikael Lindblom / Nya Wermlands-Tidningen

Senaste nytt