Roar laddar för repris i Anderstorp

Postat av Erik Gustafsson kl 14:50

Segern i säsongspremiären av Carrera – GT Cup gav Roar Lindland mersmak. Nu laddar han om och fokuserar på en repris till helgens tävling på Anderstorp Raceway.
– Jag är redo för ett nytt race, med en perfekt säsongsstart i huvudet är det bara att göra likadant på Anderstorp, säger Roar.

Trots att norrmannen Roar Lindland aldrig tidigare tävlat med sin Porsche på Anderstorp Raceway var han under försäsongstester överlägset snabbast, något som gör att han ser lovande på den kommande helgen.
– Anderstorp är en riktigt rolig racingbana, det är snabb och teknisk vilket kräver mycket av mig som förare. Vi var snabba under försäsongstesterna och med samma fokus som i Karlskoga kan vi nå pallen igen, säger Lindland.

2012 är tredje säsongen i rad som Roar tävlar för Flash Engineering. De två tidigare åren har inneburit mästerskapsplaceringar strax utanför pallen, men i år är det tredje gången gillt och målet är enkelt; att avsluta mästerskapet topp tre. Till Peter Jervemyr som efter Gelleråsen lät hälsa att han ska ge Roar en rejäl kamp om mästerskapsguldet säger norrmannen att han är redo för motstånd, men knappast orolig. Genom den överlägsna segern i säsongspremiären på Gelleråsen leder Roar mästerskapet med fem poäng framför Erik Jonsson.
– Det är skönt att säsongen drar igång nu. Jag har haft några dagars uppladdning i strålande sommarvärme, men nu är jag taggad på en helg bakom ratten. Vi vet vad vi ska fokusera på och jag vet mitt mål, sen är det bara att ge järnet, avslutar Roar.

Säsongens andra tävling i Carrera – GT Cup går den andra juni på Anderstorp Raceway.

Senaste nytt