Roar Lindland siktar på topp tre

Postat av Johan Meissner kl 09:01

Med försäsongstesternas snabbaste varvtider har norrmannen och Flash Engineering-föraren Roar Lindland imponerat stort, och visat att han siktar högt inför 2012. Efter två säsonger precis utanför pallen är det nu tredje gången gillt som gäller.
– Säsongen har fått en kanonstart redan på försäsongstesterna och nu är jag spänd av förväntan inför premiären. Bilen känns bra och jag är redo, säger Lindland.

Under testdagarna på både Karlskoga Motorstadion och Anderstorp Raceway har Roar Lindland satt de överlägset snabbaste varvtiderna framför bland annat Patrik Skoog och ”Snickar-Matte” Karlsson.

Lindland som sedan 2010 kört Porsche för Flash Engineering har i två säsonger slutat på mästerskapets fjärdeplats, något som han under 2012 själv vill förbättra. Vintern har bland annat inneburit träningsprogram hos F1-coachen Rob Wilson i England där Roar sedan tidigare har ett upplagt träningsprogram för allt från körning till fysisk och mental hälsa.

– Genom att jobba på som förra året, förbättra varvtiderna och hålla både mig själv och bilen i topptrim är målet att plocka pallplaceringar. Det är en ny serie med nytt spännande startfält och det kommer bli tufft, men jag är taggad och det ska bli skönt att komma igång, avslutar Lindland.

Senaste nytt