Småländsk seger målet för Flash Engineering

Postat av Erik Gustafsson kl 09:56

De fyra Saabarna i TTA – Elitserien i Racing siktar fortsatt högt. Sedan segern i premiären har inställningarna slipats och förarna drillats. En hård kamp är att vänta i småländska Anderstorp, men målet är tydligt. Saab i topp.

Säsongen har börjat bra för Flash Engineering och satellitteamet PWR Racing/Team Tidö. Robin Rudholm var snabbast under flera av försäsongstesterna och unge Linus Ohlsson gjorde rejäl sensation när han plockade hem segern framför flera av Sveriges mest meriterande förare i historiens första TTA-tävling. Inför helgens tävling på Anderstorp Raceway vill många ha revansch, men för Linus är målet enkelt.

– Jag satsar på en seger, allt annat är lite av en besvikelse, säger Ohlsson, som också erkänner också att pressen är större.
– De andra kommer inte direkt att vara snällare, nu vet de vad jag går för och de vill naturligtvis också segra. Det blir en tuff kamp, men nu är det jag som har övertaget, fortsätter han.

Trefaldige Porsche-mästaren Robin Rudholm har varit snabbast på flera av försäsongens tester, men med premiärens sjätteplats är han inte helt nöjd.
– Vi var konkurrenskraftiga fram till kvalet, men då blev det mycket trafik på banan och jag kunde inte sätta ett perfekt varv. Det visar hur stentufft det är i TTA och att man måste vara 100 procent för att lyckas. Kvalen är viktigare än någonsin med den här konkurrensen, säger Rudholm som nu i stället ser fram emot Anderstorp, en bana han har många goda erfarenheter från.
–  Anderstorp är en av mina hemmabanor under året, en bana som jag både gillar och kan. Vi har en hög målsättning och kör för att vinna. Jag åker till Småland för att utmana om segern, säger Rudholm.

För Mattias Andersson har omställningen från den framhjulsdrivna Alfa Romeo-bilen han tidigare tävlat med till den bakhjulsdrivna TTA-Saaben tagit längre tid än förväntat, men inför Anderstorp är Mattias hoppfull.
– Vi har hunnit med mycket med både bil och team. Hela paketet är mer i fas nu än vad vi var inför premiären. Samtidigt har vi analyserat data och målet inför Anderstorp är naturligtvis att komma närmare täten. Det är både nervöst och spänt, men jag tänker vara med och fightas om poängen, säger Andersson.

Daniel Haglöf tampades inför premiären av tekniska problem, men slutade trots det på åttonde plats och var under förutsättningarna nöjd. Till Anderstop dras skruvarna åt och Daniel vill själv avancera uppåt.
– Det kändes bra efter Karlskoga och det känns ännu bättre nu. Vi har fått lite andrum och kunnat förbereda oss mer än inför premiären. Vi åker taggade till Anderstorp och siktar på topp fem, det gäller att plocka viktiga poäng, säger Haglöf.

Inför Anderstorp leder Saab märkesmästerskapet, Flash Engineering är fyra i teammästerskapet och Team Tidö/PWR Racing ligger tvåa, bara en poäng bakom Volvo Polestar Racing i ledning.

Köp biljetter till helgens tävlingar i TTA – Elitserien i Racing på www.ticnet.se.
Mer information på www.ttagroup.se.

Tidsschema TTA – Elitserien i Racing, Anderstorp
Fredag 1/6
13:00 – 14:00 Test
16:00 – 17:00 Test

Lördag 2/6
11:40 – 11:20 Kval
15:15 – 15:55 Race

Följ helgens race via tv!
Lördag 2/6 – TV10
15:00-16:10 TTA LIVE

Tisdag 5/6 – Viasat Motor
19:00-19:30 Abarth
19:30-20:15 Radical
20:15-21:00 Carrera – GT Cup
21:00-22:05 TTA
22:05-23:15 Swedish GT

Senaste nytt