Succéartad första testdag för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 16:56

Flash Engineering var snabbast på Karlskoga Motorstadion när TTA Elitserien i Racing genomförde sin första testdag någonsin. Tiden 1,04.108 som Robin Rudholm satte redan på förmiddagen förblev dagens snabbaste.
– Jag är så klart supernöjd med testet. Det är min första dag bakom ratten som Flash Engineering-förare och jag känner mig redan hemma i teamet. Vi har klarat oss från tekniska bekymmer och att jag dessutom kan gå och lägga mig med bästa varvtid känns naturligtvis bra, sammanfattar Rudholm dagen.

Teamet har ett intensivt schema för de tre testdagarna som erbjuds inför premiärtävlingen. Under kvällen kommer de att åka till Anderstorp Raceway för fortsatta tester i morgon och på fredag. Trots att bilen är helt ny har teamet kommit långt bland testpunkterna.
– Det här har varit en bra dag, helt enkelt, med en skön känsla. Vi har kunnat följa vår testplan och provat oss igenom olika moment. Robin började dagen med en mycket bra inställning och lyckades redan då sätta bästa varvtid. Det är en bekräftelse och avstressande för hela teamet att vi redan nu har med oss farten, vilket naturligtvis är lovande inför premiären.

Mattias Andersson hade gärna haft fler varv på banan. Hans team har jobbat in i sista sekund på bilen och de ville färdigställa arbetet innan testerna påbörjades i förmiddags. Väl på banan lossnade tyvärr ett hjul vilket sinkade Mattias och hans team ytterligare.
– Vi hade kunnat ha en bättre och framför allt snabbare dag. Men trots att det fortfarande finns en del tekniskt att jobba med känns bilen överlag bra och lovande inför säsongen. Nu hämtar vi nya krafter och återkommer på testet i morgon, avslutar Andersson.

Karlskoga Raceway Test – Topp 10

1 Robin Rudholm Saab 9-3 1:04.108
2 Richard Göransson BMW SR +0.175
3 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.235
4 Fredrik Larsson BMW SR +0.423
5 Martin Öhlin BMW SR +0.845
6 Andreas Ebbesson BMW SR +0.851
7 Fredrik Ekblom Volvo S60 +1.094
8 Stefan Söderberg Citroën C5 +1.172
9 Thed Björk Volvo S60 +1.183
10 Tommy Rustad Volvo S60 +1.502

Mer information på www.ttagroup.se.

Senaste nytt