Supertätt sista testpass innan kvalet

Postat av Erik Gustafsson kl 18:42

Dagens andra och fredagens sista testkörning för TTA – Elitserien i Racing blev en bra uppladdning för Flash Engineering-förarna Robin Rudholm, sjundeplats, och Mattias Andersson, trettonde, inför lördagens kval.

– Vi har lärt oss bilarna och kan nu börja laborera med inställningar för att jaga hundradelar. Vi var snabbast under första testet och sjua under det andra, bara fyra tiondelar bakom. Vi är med rent fartmässigt och har goda förhoppningar inför morgondagen, säger teamchef Johan Kvick.

Under dagens första test var banan bitvis blöt, något som den inte varit under tidigare testdagar. Till det andra var dock asfalten torr och samtliga 16 bilar presterade imponerande varvtider. Hela elva bilar hade tider inom en sekund.

Mattias Andersson hade under dagens första testpass fjortonde tid och andra passet innebar en trettonde, men hyser bra förhoppningar inför det stundande kvalet och racet.

– Omställningen i körtekniken kommer mer och mer, men det behövs ytterligare för att vi ska komma så nära toppen som jag vill. Vi jobbar vidare på alla plan och kommer snart att nå hela vägen, säger Andersson.

På lördag klockan 15:15 går startskottet för historiens första tävling i TTA – Elitserien i Racing, men redan 11:00 väntas kval då det är upp till förarna att bestämma racets startpositioner.

TTA – Test 2 – Karlskoga Motorstadion

1 Robert Dahlgren Volvo S60 1:04.306
2 Fredrik Ekblom Volvo S60 +0.040
3 Richard Göransson BMW SR +0.060
4 Tommy Rustad Volvo S60 +0.345
5 Thed Björk Volvo S60 +0.395

7 Robin Rudholm Saab 9-3 +0.433
13 Mattias Andersson Saab 9-3 +1.580

 

Senaste nytt