Viktiga poäng för Flash Engineering i TTA-premiär

Postat av Erik Gustafsson kl 17:02

En sjätte- och elfteplats blev facit för Flash Engineering i världspremiären av TTA – Elitserien i Racing på Karlskoga Motorstadion.
– Jag fick ett halvtaskigt kval som förföljde oss i racet, med de här förutsättningarna är det extremt små marginaler som avgör och det gäller att ha dem på sin sida. En sjätteplats är bra men jag hade hoppats på mer, säger Rudholm.

Robin startade från sjätte plats men lyckades trots flera uppvaktanden inte passera Fredrik Larsson. Att avancera i det meriterande startfältet och med de jämna förhållandena bilarna emellan visade sig vara svårt för samtliga förare.

– Att starta mitt i fältet är alltid svårt, inte minst när konkurrenterna är så snabba som i TTA. Ingen gjorde misstag och vi hade tyvärr ingen perfekt bil, allt måste vara 100 procent. Inte världens bästa start men vi har en lång säsong framför oss, säger Rudholm.

Mattias Andersson som startade från fjortonde plats slutade elva, men var trots det inte heller helt nöjd.

– Min egen anpassning till den nya bilen har inte gått som jag väntat mig. Vi jobbar vidare och vet att det kommer att lossna under säsongen, men vi vet bara inte när, säger Andersson.

Teamchef Johan Kvick var nöjd med förarnas insatser och att mästerskapet äntligen är igång. Teamet plockade genom Roar Lindland hem segern i Carrera – GT Cup, Janne ”Flash” Nilsson och prins Carl Philip blev tvåa i Swedish GT samtidigt som Linus Ohlsson med satellitteamet Team Tidö/PWR segrade i TTA. Med sjätte- och elfeplatsen plockar Flash Engineering 8 poäng i teammästerskapet, och tillsammans med Saab-kollegerna Ohlsson och Haglöf leder de märkesmästerskapet med totalt 36 poäng.

Resultat TTA – Elitserien i Racing
1 Ohlsson 32 varv
2 Ekblom +0.374
3 Göransson +5.336
4 Björk +6.457
5 Larsson +8.120

6 Rudholm +8.835
11 Andersson +23.950

Senaste nytt