Andersson och Rudholm dominerar Göteborg

Postat av Erik Gustafsson kl 18:03


Flash Engineerings två Saab 9-3 med Mattias Andersson och Robin Rudholm bakom rattarna dominerade fredagens sista test på Göteborg City Arena. Andersson var snabbast runt banan, bara tusendelar framför Rudholm. Linus Ohlsson femte snabbast och Haglöf elva.

– En kanonbra inledning på helgen. Bra känsla och bra varv, dessutom hyfsat kontrollerat. Det är supertight runt banan, men min bil är bra balanserad och jag känner mig både trygg och säker. Göteborg handlar om att våga, och vilja. Det här är roligt, säger Andersson.

Mattias Andersson snabbaste varv följdes av Robin Rudholm. Han var bara fem tusendelar långsammare runt den 1 525 meter långa banan. Dagens första testpass tvingades han brytas efter att ha blivit påkörd av Jan Brunstedt.
– En fantastiskt bra bil, och underbar känsla. Vi har mycket goda förutsättningar inför morgondagen och ska följa upp den lyckade kvalstrategin sen Anderstorp, men nu ser det ännu mer lovande ut, säger Rudholm.

Linus Ohlsson slutade med femte bästa varvtid. Han tvingades dock avbryta testet i förtid på grund av tekniska problem, men då hade Linus andra bästa tid och skulle precis byta till nya däck.
– Hade vi fått på de nya däcken hade vi kapat tid, och då hade vi nog haft Saab som etta, tvåa och trea, säger Ohlsson.

Daniel Haglöf satte elfte bästa tid, men han var allra snabbast i banans andra sektor, vilket gör att han ser optimistiskt på morgondagen.
– Vi har stundtals farten och jag tror vi kan hitta ännu mer till i morgon. Jag har bra resultat tidigare från banan och vet hur den går. Och att det går, avslutar Haglöf.

I morgon lördag startar Göteborg City Race med kval för GT Sprint Race klockan 09:00. TTA – Elitserien i Racing kvalar 11:40 och startar sitt race 15:15. Innan dess ska dessutom GT Sprint Cup köra två 20-minutersrace.

Test 2 – Göteborg – Topp 10
1 Mattias Andersson Saab 9-3 44.637
2 Robin Rudholm Saab 9-3 +0.005
3 Robert Dahlgren Volvo S60 +0.042
4 Alx Danielsson Citroën C5 +0.110
5 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.192
6 Richard Göransson BMW SR +0.202
7 Fredrik Ekblom Volvo S60 +0.269
8 Thed Björk Volvo S60 +0.297
9 Fredrik Larsson BMW SR +0.326
10 Martin Öhlin BMW SR +0.385

11 Daniel Haglöf Saab 9-3 +0.575

Se här för kompletta resultat.

Senaste nytt