Dubbel pall för Flash Engineering i GT Sprint Cup

Postat av Erik Gustafsson kl 13:24

Roar Lindland fortsätter dominera Göteborg City Arena. I det första av dagens två GT-race ledde han från start till mål och segrade med hela 13,6 sekunders marginal. Prins Carl Philip imponerade stort och tog andraplats i GTB-klassen.
– Ett helt perfekt race. Tog starten och kunde direkt dra upp en lucka bakåt, säger Roar.

Han har varit snabbast under samtliga körpass för GT Sprint Cup tidigare under helgen på Göteborg City Arena, men har ändå inte varit helt nöjd med bilen och dess inställningar.
– Vi har jobbat mycket på bilen under helgen och det är mekaniker och ingenjör som ska ha en stor del av äran. Nu hade jag en helt perfekt bil, en njutning att köra och jag kände igen mig från segern i Karlskoga. Superskönt, fortsätter Roar.

En nöjd prins Carl Philip gick över mållinjen som andra bil i klassen, åtta totalt. Han startade från tolfte plats och kunde stundtals utmana om ledningen i det till en början våta racet.
– Starten blev stökig och Ferrarin läckte ut kylarvatten över banan och gjorde banan hal. Det gynnade dock mig och jag kunde hänga på Midmark i ledning, men tappade i samband med en varvning och han kunde dra ifrån. Är trots det mycket nöjd och glad över att stå på pallen, säger Carl Philip.

Dagens andra race av GT Sprint Cup startar klockan 14:00. Där startar förarna efter varvtider i det första racet. Det ger Roar ytterligare en pole position och prins Carl Philip startar från nionde ruta.

Senaste nytt