Fortsatt ledning för Roar, snöpligt slut för ”Snickar-Matte”

Postat av Erik Gustafsson kl 19:14

En händelserik helg för Flash Engineerings två Porscheförare Roar Lindland och ”Snickar-Matte” Karlsson. Resultatet är nya erfarenheter och fortsatt mästerskapsledning för Roar men en tung helg för ”Snickar-Matte”.

Tävlingen var första någonsin på Anderstorp Raceway för norrmannen, premiärsegraren och kvaltvåan Roar Lindland. Sedan fredagens testpass i stora delar regnat bort och lördagens kval fått avbrytas under några minuter på grund av avåkningar var mycket oskrivet inför helgens tävling i Carrera – GT Cup.

Roar Lindland var ändå näst snabbast i kvalet och startade från andra ruta. Han övertog ledningen redan i första sväng och gick ut hårt och skapade en lucka bakåt till Mattias Stålknapp. Utan tidigare erfarenheter från Anderstorp Raceways fyra kilometer långa varv blev däcken snabbt överhettade och Roar tappade fart. Stålknapp passerade, precis som Lars Bertil Rantzow och Patrik Skoog också gjorde innan det 30 minuter långa racet var över.
– Den långa racedistansen blev för tuff, däcken höll inte och var efter racet helt slut. Vi går ut hårt, börjar bra och är näst är näst snabbast under hela loppet. Men därefter förlorar vi greppet, understyr och tappar fart, säger Roar.

Roars ingenjör, Paul Ridgeway, jobbar i helgen på WTCC i Portugal och Roars mekaniker har fått sköta bilen efter egna erfarenheter.
– Mekanikerna har gjort ett jättejobb, väldigt bra, och även om vi inte var snabbast i dag har det varit en positiv helg och vi är i fortsatt mästerskapsledning, säger Roar nöjt.

För ”Snickar-Matte” Karlsson var helgen på Anderstorp betydligt tyngre. Först åttonde tid i fredagens tester, något han inte var nöjd med, till att kvala sexa till lördagens race. Där har han dock bra fart och kontakt med tätklungan, men tvingas redan under andra varvet väja ut i sandfållan för att inte krocka med Peter Jervemyr, något som gör att Matte senare måste bryta.
– En mycket tung helg från början till slut. Stökigt med ösregn på fredagen och trassel med inställningar. När sedan Jervemyr sladdar framför mig och jag tvingas väja ut i sanden för att inte krocka blir allt bara värre, säger ”Snickar-Matte” som under helgen dubblerade körningen för att även köra Swedish GT. Något som inte heller gick enligt plan.
– Min körkollega Anton Niemi blev påkörd av en konkurrent redan på sjätte varvet, så där fick vi bryta också, avslutar Matte som i stället siktar på återkomst i Göteborg om två veckor.

Resultat Carrera – GT Cup Anderstorp Raceway
1 Lars Bertil Rantzow 18 varv
2 Mattias Stålknapp +2.322
3 Patrik Skoog +2.649
4 Roar Lindland +8.425
5 Erik Jonsson +21.295
6 Peter Jervemyr +23.292
7 Micael Ljungström +39.846
8 Håkan Ricknäs +57.445
9 Johan Löfqvist +1:07.563
10 Arne Jörgensen +1:07.989

14 Matte Karlsson DNF

Senaste nytt