Framgångsrika tester innan regnet satte stopp

Postat av Erik Gustafsson kl 14:51

Flash Engineering och Team Tidö/PWR Racing utnyttjade tävlingshelgens första testpass maximalt innan vädret satte stopp. Passet fick avbrytas med tio minuter kvar på grund av regn och åska. Robin Rudholm var femte snabbast på banan och Mattias Andersson nionde.

Under testets första 45 minuter var banan torr och gav bra testmöjligheter, men med tio minuter kvar öppnade himlen sig och omöjliggjorde fortsatt körning för samtliga TTA-bilar. Robin Rudholm med femte bästa tid var alltjämt nöjd och tänker sänka varvtiderna allt eftersom innan lördagens kval och race.

– Det är bättre att börja helgen på femte plats än att avsluta den där, säger Rudholm och fortsätter; vi fick till ett bra testpass och gjorde det vi ville. En bra start på helgen som kommer att bli ännu bättre. Som jag sagt innan är det en seger vi kör för.

Premiärsegraren Linus Ohlsson hade testets tolfte bästa tid, men var ändå nöjd med testet och ser fram emot eftermiddagens körning.
– Vi testade oss igenom bilen enligt plan, men fick avbryta i förtid när regnet kom. Har goda förhoppningar och det känns bra med en fin känsla i både bil och inställningar, säger Ohlsson.

Mattias Andersson har närmat sig täten sedan tidigare körning och satte testets nionde bästa tid, bara en sekund bakom snabbaste bil.
– Vi vill närmare täten och det här var ett bra steg på vägen. Ett nyttigt test som visar att vi är på väg, men naturligtvis ska vi bli ännu snabbare, säger Andersson.

Daniel Haglöf med trettonde bästa tid var inte nöjd, men konstaterar samtidigt att det fortfarande är test och att ytterligare en timmes körning väntar innan morgondagens kval.
– Delar av bilen känns bra, andra lite sämre, men vi jobbar oss igenom och siktar på att vara betydligt snabbare under eftermiddagen, säger Haglöf.

Åskan slog ut tidtagningssystemet på Anderstorp Raceway men felsökning pågår och åtgärder är vidtagna. När tidtagningen kan återupptas är i nuläget oklart, men förhoppningen är naturligtvis så snart som möjligt.

Test 1 – Anderstorp – Topp 10
1 Fredrik Ekblom Volvo S60 1:34.393
2 Alx Danielsson Citroën C5 +0.074
3 Richard Göransson BMW SR +0.194
4 Robert Dahlgren Volvo S60 +0.414
5 Robin Rudholm Saab 9-3 +0.609
6 Tommy Rustad Volvo S60 +0.997
7 Thed Björk Volvo S60 +0.999
8 Stefan Söderberg Citroën C5 +1.039
9 Mattias Andersson Saab 9-3 +1.052
10 Andreas Ebbesson BMW SR +1.077

12 Linus Ohlsson Saab 9-3 +1.301
13 Daniel Haglöf Saab 9-3 +1.950

Se www.ttagroup.se/resultat för kompletta resultat.

Senaste nytt