Haglöf fyra i händelserik Göteborgstävling

Postat av Erik Gustafsson kl 17:19

Saab dominerade stora delar av fredagen av Göteborg City Race. Då var Mattias Andersson och Robin Rudholm banans två snabbaste bilar tätt följda av Daniel Haglöf och Linus Ohlsson från Team Tidö/PWR Racing. Men på lördagen blev det ett stökigt race med safety car på banan tre gånger. Stolpe ut för alla utom Daniel Haglöf.

Inför 9 185 besökare på Göteborg City Arena kvalade Daniel Haglöf in som femte bil, strax framför Rudholm på sjunde och Andersson på nionde. Dagen innan hade de två Flash Engineering-förarna varit snabbast på testerna.
– I fredags hade jag en perfekt bil, i dag var den helt annorlunda. Kvalet blev en kamp utan dess like. Det var halt, sladdrigt och svårt, säger Rudholm och får medhåll av Linus Ohlsson.

Daniel Haglöf har under helgen byggt om bilen helt vad gäller inställningar och själv slipat på sin körstil, något som definitivt inneburit ett stort steg framåt och gett resultat direkt. Under fredagstesterna var Haglöf bara elfte snabbast, som bäst. Under racet avancerade han däremot en placering och slutade fyra – en plats han var mycket nöjd med.
– Jättejätteskönt att vi äntligen får till bra resultat. Vi har varit helt off fram till nu, men lite medgång i början på helgen gav mycket i slutet. Har fått till en bra bil där jag inte behöver överköra för att hänga med, det blir både enklare och roligare så. I helgen är vi supernöjda, pallen sparade vi till nästa race, säger Haglöf.

Med Daniel som fjärde bil hade han länge Mattias Andersson och Robin Rudholm hack i häl. Men en stökig omstart med fem varv kvar innebar att Andersson blev vänd av Fredrik Ekblom och tappar direkt ner till botten. I samma veva upplever Rudholm bilen tungstyrd och tvingas till slut in i depån. Felet kan kunde åtgärdas men Rudholm slutade näst sist, tre varv efter segraren.
– Det går inte vår väg nu. Vi har bra fart när det går bra, men saker händer. Jag tvingades in i depå för tekniska åtgärder, men då var ju racet förlorat. Tungt just nu, men vi tar nya tag och vet att vi är snabba när allt stämmer, säger Rudholm.
– Säsongen har börjat tungt för min del, men nu vet jag att vi har farten och kan utmana. Hade likaväl kunnat vara femma i dag, men det blev inte så och jag hade önskat en bättre placering, men farten är jag åtminstone nöjd med, säger Andersson som slutade åtta och tog säsongens första poäng.

Linus Ohlsson som slutade nia hade också en tung helg med tolfte tid i kvalet, trots bättre varvtider under fredagens test. I racet hade han en sammanstötning med Tommy Rustad efter att ha bromsat på sig, något som också skadar Ohlssons bil.
– Ett stökigt race, men tyvärr bromsade jag på mig och träffade Rustad. Något i hjulupphängningen gick paj på min bil som blev närmast okörbar. Är glad att jag över huvud taget tog mig i mål, men naturligtvis inte nöjd med placeringen, säger Ohlsson.

– Det blev en tuff helg som började bra. Vi var snabbast på de inledande testerna, och trots att vi inte var med hundra på kvalet såg det länge bra ut i racet med Saab 4-5-6. Det ändrades dock när Rudholm fick problem och Andersson blev påkörd. Vi får i stället glädja oss åt de fyra pallplatserna i GT Sprint Cup av Roar Lindland och prins Carl Philip, summerar teamchef Johan Kvick.

Resultat – race – Göteborg City Arena
1 Thed Björk Volvo S60 45 varv
2 Alx Danielsson Citroën C5 +1.411
3 Robert Dahlgren Volvo S60 +2.326
4 Daniel Haglöf Saab 9-3 +3.252
5 Fredrik Ekblom Volvo S60 +3.947
6 Tommy Rustad Volvo S60 +4.957
7 Andreas Ebbesson BMW SR +5.533
8 Mattias Andersson Saab 9-3 +6.154
9 Linus Ohlsson Saab 9-3 +7.281
10 Stefan Söderberg Citroën C5 +7.857

12 Robin Rudholm Saab 9-3 +3 varv

Senaste nytt