Haglöf topp fem i kvalet – Rudholm sjua

Postat av Erik Gustafsson kl 12:55

Daniel Haglöf rattade den snabbaste Saaben på Göteborg City Arena. Han satte femte bästa varvtid i kvalet för TTA – Elitserien i Racing. Robin Rudholm blev besviken sjua.

Daniel har haft en otursförföljd inledning på säsongen, men i går var han snabbast under banans sektor två och i dag tog han alltså klivet upp till topp fem.
– Vi har gjort framsteg under hela helgen och nu är jag jättenöjd. Ett stort kliv framåt. Vi har byggt om bilen helt vad gäller inställningar och jag har jobbat på min körstil. Behövde inte heller jobba alls lika hårt i bilen som tidigare. Det ska bli en spännande tävling, säger Haglöf.

Robin Rudholm, näst snabbast på testet i går, mäktade i dag bara med sjunde bästa varvtid, något han inte över huvud taget var nöjd med.
– Vi hade en perfekt bil i går, men i dag hade förutsättningarna ändrats för ingenting stämde. Halt och sladdrigt, fick kämpa mig runt banan och tog i så mycket jag bara kunde. Touchade muren några ställen, men inte då gick det tillräckligt snabbt. Men nu är det som det är och vi får göra det bästa av situationen i racet, säger Rudholm.

Allra snabbast under gårdagens test var Mattias Andersson, och trots att han satte bättre varvtid i dag räckte det bara till nionde tid.
– Hade så klart hoppats på mer. Hyfsat nöjd med tiden, men inte med placeringen. Vi är drygt tre tiondelar till pole position, men ändå nia, så det är supertight. Vi får se var vi är efter första varvet och därefter göra så gott vi kan, säger Andersson.

Linus Ohlsson var inte heller han nöjd med bilen och fick nöja sig med tolfte bästa varvtid.
– I går var bilen perfekt, i dag kändes det bara dåligt. Men det finns inget annat än att ge allt i racet, säger Ohlsson.

Racet i TTA – Elitserien i Racing startar klockan 15:15 på Göteborg City Arena.

Kval – Göteborg City Race
1 Alx Danielsson Citroën C5 44.267
2 Thed Björk Volvo S60 +0.062
3 Robert Dahlgren Volvo S60 +0.097
4 Fredrik Ekblom Volvo S60 +0.127
5 Daniel Haglöf Saab 9-3 +0.130
6 Fredrik Larsson BMW SR +0.273
7 Robin Rudholm Saab 9-3 +0.281
8 Stefan Söderberg Citroën C5 +0.302
9 Mattias Andersson Saab 9-3 +0.354
10 Richard Göransson BMW SR +0.357

12 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.656

Senaste nytt