Roar leder fortsatt Carrera – GT Cup

Postat av Erik Gustafsson kl 13:55

Med bara en tävling kvar innan säsongens halvtidsvila är det Roar Lindland som fortsatt leder förarmästerskapet i Carrera – GT Cup. Efter dubbelsegern senast i Göteborg ligger fokus stenhårt på Västkustloppet som körs första helgen i juli.

Flash Engineering-föraren Roar Lindland startade årets säsong med seger i premiären på Karlskoga Motorstadion i maj månad. Följande tävling på Anderstorp Raceway resulterade i en fjärdeplats följt av dubbelseger i inbjudningstävlingen GT Sprint Cup på Göteborg City Arena. Inför Västkustloppet i Falkenberg den sjunde juli leder Roar mästerskapet med nio poäng, och fokus ligger helt och hållet på att plocka fler.
– Jag har fått en jättebra start på säsongen. Fått bra poäng som är viktiga att ha med sig, men vi siktar hela tiden fortsatt framåt, säger Roar och fortsätter;
– Vi tar ett race i taget. Det är mycket kvar av säsongen och det kan bli tufft, men vi gör samma sak som inför varje race. Fokuserar stenhårt och förbereder oss mentalt.

Då GT Sprint Cup i Göteborg var en inbjudningstävling kan Roar inte tillgodoräkna sig några poäng därifrån till mästerskapet, något som ändå inte hindrade honom från att ge maximalt. Till Västkustloppet räknas återigen poängen, och fokuseringen är densamma.
– Falkenberg är en trevlig bana som jag gillar. Stora skillnader från Göteborg och landets snabbaste bana, men samtidigt en mycket rolig bana, fortsätter Roar.

Säsongens tre tävlingshelger hittills har gett teamet tid att arbeta fram en strategi och ett upplägg för tävlingshelgerna.
– Vi har fått till en bra plan som följs upp under varje tävling. Vi jobbar stenhårt med våra mål och följer planen till punkt och pricka. Vi laddar på maximalt och kämpar för varje poäng, avslutar Roar.

Senaste nytt