Roar snabbast och Matte trotsar regnet

Postat av Erik Gustafsson kl 16:43

Trots ösregn och utslagen tidtagning tog sig Flash Engineerings två Porsche-förare sig ut tillsammans med en handfull andra förare på dagens andra testpass. Under förmiddagen, när tidtagningen fortfarande fungerade, var Roar snabbast av alla.

Förmiddagens testpass avlöpte utan problem för Roar Lindland och Matte Karlsson. Roar var överlägset snabbast, hela 1,5 sekunder, framför tvåan. Matte var inte lika nöjd med testets nionde tid, men konstaterade att det är vad testen är till för och att de ska justera inställningarna.
– Härligt att vara tillbaka i bilen. Extra skoj att få till några bra tider, speciellt då jag inte tidigare inte tävlat här på Anderstorp. Nu gäller det bara att fortsätta fokusera inför varje uppgift, säger Roar.

Strax efter lunch slog åskan ner i närheten av banan och slog ut all tidtagning, därför fick eftermiddagens test köras utan tider. Det regnade kraftigt under hela testpasset och många av fältets förare att stannade i depån. Roar och Matte var dock båda ute på banan, vissa även utanför.
– Jag fick vattenplaning på långa raksträckan, det var inget annat att göra än att bara följa med. Blev lite otäckt när vi kom ut på gräset och det började hugga i sidled, men jag lyckades hålla mig rättvänd och bilen är helt oskadd, säger Roar.

Även Matte vittnar om svåra körförhållanden;
– Halva banan är okej, det är mest på raksträckorna det blir kritiskt. Det är gigantiska vattenpölar som ger vattenplaning, avslutar Matte.

Under lördagen spår metrologerna bättre väder, något vi alla håller tummarna för. Kvalet startar klockan 09:30 och racet drar igång 13:00.

Senaste nytt