Robin startar sommaren med Västkustloppet

Postat av Erik Gustafsson kl 14:20

Om en vecka körs Västkustloppet på Falkenbergs Motorbana. Sommarens höjdpunkt som dels betyder halvtid i årets säsong och ett kommande sommaruppehåll för både förare och team. Men det innebär också favoritbana för Robin Rudholm som jobbar stenhårt för framgångar.
– Vi har verkligen inte haft flytet på vår sida de inledande tre racen, men vi får hoppas att Falkenberg blir vändningen, säger Robin.

Det är nästan hemmabana för Robin som spenderar sina somrar bara ett längre stenkast bort, i Varberg. Han gillar banan och har länge sett fram emot att få komma tillbaka dit.
– När jag körde Porsche förra året tävlande vi inte på banan, så jag har saknat den. Västkustloppet har alltid varit ett speciellt race som man sett fram emot. Det är på en bana jag gillar och det är alltid mycket support på plats, säger Robin.

Hittills har säsongen varit tung för Robin med marginalerna på fel sida. Farten har hela tiden funnits där, ända sedan försäsongstesterna som han tidvis var snabbast på. Följt av topptider i kval och under fredagstesterna. Racen har däremot inneburit stolpe ut, men vetskapen att farten hela tiden finns där ger Robin hopp.
– Vi vet att vi är snabba, men alla delar ska falla på plats. Jag är helt säker att vi får bra resultat när allt klaffar och vi hoppas på en problemfri helg i Falkenberg. Då kommer superresultatet och vi finns med i toppen, säger Robin säkert.

Mellan tävlingshelgerna driver Robin sin reklambyrå R3 i Borås, men vardagarna innebär också ett intensivt träningsprogram för att hålla kroppen i topptrim inför racen.
– Klockan ringer 05:20 varje morgon och 06:00 drar ett 60 minuters cross fit-pass igång på gymmet. En fantastiskt träningsform och perfekt uppladdning för dagen. Ett sätt att hålla sig själv välmående, men naturligtvis också för att vara i topp inför racen, avslutar Robin.

Västkustloppet på Falkenbergs Motorbana är den 6-7 juli och biljetter kan köpas på ticnet.se

Senaste nytt