Rudholm blickar tillbaka men ser framåt

Postat av Erik Gustafsson kl 13:38

Mycket bådade gott för Robin Rudholm och Flash Engineering inför förra helgens tävling på Anderstorp Raceway. Teamet slipade maskineriet och la upp nya strategier som gav både toppkval och bra fart. Därför blir motgångar till framgångar när vi optimistiskt ser fram emot Göteborg.

– Anderstorp är en av mina favoritbanor och jag var väldigt taggad inför tävlingen. Vi inledde bra under fredagen och strategin inför kvalet var klar, säger Rudholm och fortsätter summera helgen.
– Kvalet gjorde vi väldigt bra, bilen kändes kanon och strategin likaså. Efter bara två varv på nya däck var jag trea på gridden och nöjd inför racet. Vi hade bra däck och goda förutsättningar att fightas om segern.

Det extremt välmeriterade startfältet i TTA – Elitserien i Racing har gett mycket jämna lopp, något som också gör starten extra viktig. Laddad inför racet fick Robin motorstopp två gånger precis innan start och adrenalinet pumpade. När sen startproceduren tog osedvanligt lång tid började Robins bil att rulla innan lamporna släckts.
– Jag vet inte varför bilen rullade, men det blev en solklar tjuvstart och jag visste att bestraffningen skulle komma, säger Robin.

När starten väl gick missade han den och tappade en placering, trots det hade Robin bra speed och kunde utan problem hänga på tre övriga bilar i tätklungan. När straffet dock kom tvingades Robin in i depå för en drive through.
– Då var racet mer eller mindre över, och jag attackerade vartenda varv som om det vore kval. När det bara var två varv kvar hade jag näst intill kört ikapp klungan framför, men en lite för sen inbromsning satte stopp för mitt race och jag slutade i lecakulorna, säger Robin.

Samtidigt som Robin var extremt besviken med helgens händelser konstaterade han ändå att detta var den första tjuvstarten under hans två senaste säsonger med totalt 31 starter. Dessutom hittade teamet nya inställningar i bilen som gav bra resultat. Robin och teamet arbetade även fram en perfekt kvalstrategi som direkt gav utdelning. Nu har de en snabb och konkurrenskraftig bil till kommande tävling.
– Teamet gjorde ett toppenjobb och jag kommer gör allt för att ge dem belöningen på Göteborg City Race om drygt en vecka, lovar Robin.

Senaste nytt