Rudholm och Haglöf – snabbast i regnet

Postat av Erik Gustafsson kl 17:43

Robin Rudholm och Daniel Haglöf var de enda förarna som tog sig ut på banan under eftermiddagens testpass, trots ihållande regn och utslagen tidtagning. Som belöning sitter nu teamen på nyttig information och viktig erfarenhet om regnkörning med TTA-Saabarna.

Ett åsknedslag strax efter lunch slog ut all tidtagning på Anderstorp Raceway, reservdelar är på väg och systemet kommer att vara lagat till lördag morgon. Dessvärre gjorde det att eftermiddagens samtliga tester fick köras utan tidtagning.

– Viktiga varv, även om vi körde lugnt och det var extremt blött på banan. Passade ganska bra att tidtagningen låg nere, då det blev mer av ett funktionstest. Ingen annan har testat i regn tidigare, men nu sitter vi på viktig information och vet hur vi ska göra om det blir regn framöver, jag är glad att vi tog oss ut, säger Rudholm.

Trots regnet var även Daniel Haglöf nöjd med eftermiddagens körning, till skillnad från förmiddagens missnöje.
– Det var inte riktigt läge att sätta varvtider, ändå var vi etta eller tvåa, säger Haglöf och skrattar.
– Raksträckan innehöll några rejäla vattenpölar som gjorde det lite lömskt. Ändå gick körningen fint och jag fick lära mig hur bilen beter sig i blött.

Mattias Andersson, Linus Ohlsson och resterande tolv TTA-förare valde att stanna i depån.

I morgon lördag startar kvalet i TTA – Elitserien i Racing klockan 11:40. Racet startar klockan 15:15.

Senaste nytt