Rudholm tredje snabbast i kvalet

Postat av Erik Gustafsson kl 13:45

Torr bana och ny tidtagningsutrustning gav bra utgångsläge. Robin Rudholm var tredje snabbaste TTA-bil under kvalet. Start från andra led och goda förutsättningar inför racet.
– Vi hade en bra strategi under kvalet, det är tuffa förutsättningar men vi gjorde rätt och har ett bra läge inför racet. Jag är glad, säger Rudholm.

Gårdagens regnoväder är bortblåst och under natten flögs ny tidtagningsutrustning in från Norge efter åsknedslaget. Det gav bra förutsättningar för ett supertätt TTA-kval där hela tio bilar hade tider inom en sekund. Robin Rudholm, tredje snabbaste tid, var bara drygt tre tiondelar bakom Robert Dahlgren som var snabbast.
– Väldigt nöjd med kvalet, speciellt då vi hade en strategi som vi spikade. En bra bil och jag behövde bara två chanser att sätta varvet. Nu har vi extremt bra däck och mycket goda förutsättningar inför racet, säger Rudholm.

Linus Ohlsson, premiärvinnaren, var drygt sju tiondelar långsammare än de snabbaste och får starta från åttonde plats, något han inte var nöjd med.
– Absolut inte nöjd, gjorde ett misstag under kvalvarvet och hamnade åtta. Siktar på att ta igen det i racet, Anderstorp lär bjuda på många omkörningsmöjligheter. Målsättningen att vinna ligger naturligtvis kvar, säger Ohlsson.

Mattias Andersson, +1.399, hade trettonde bästa tid tätt följd av Daniel Haglöf med fjortonde tid, +1.761.
– Gick ut tidigt med nya däck, satte vår bästa tid hittills på banan som jag trodde skulle ta oss topp åtta, men de andra hade tydligen mer att ge. Kunde inte göra mer under passet utan nya däck, säger Mattias.

Daniel Haglöf som sedan igår tampats med tekniska bekymmer var inte heller nöjd.
– Vi får inte ihop det och det saknas jättemycket tid. Nu behöver vi skruva på bilen inför racet där vi ska plocka poäng, säger Haglöf.

Det 40 minuter långa TTA-racet startar klockan 15:15.

Kval TTA
1 Robert Dahlgren 1:33.530
2 Fredrik Ekblom +0.260
3 Robin Rudholm +0.336
4 Fredrik Larsson +0.384
5 Alx Danielsson +0.489
6 Tommy Rustad +0.634
7 Stefan Söderberg +0.669
8 Linus Ohlsson +0.758
9 Andreas Ebbesson +0.832
10 Thed Björk +0.983

13 Mattias Andersson +1.399
14 Daniel Haglöf +1.761

Senaste nytt