Saab tänker dominera i Göteborg

Postat av Erik Gustafsson kl 10:11

Fyra förare, fyra Saab-bilar och Sveriges häftigaste stadsbana. Flash Engineering och Team Tidö/PWR Racing är redo för helgens Göteborg City Race. När TTA – Elitserien i Racing drar västerut blir det folkfest – och Saab tänker stå i centrum.
– En av årets stora höjdpunkter och jag är fruktansvärt revanschsugen. Räkna med pallen, hälsar Robin Rudholm.

Det är en uppgraderad stadsbana på Bananpiren i Göteborg som tar emot landets racingelit för Göteborg City Race. En ny bred hårnål strax efter start- och målrakan öppnar för fler omkörningar, bara meter från de nybyggda läktarna med 12 000 sittplatser.
– En mäktig stadionkänsla. Göteborg bjuder alltid på en oslagbar känsla och ger täta, roliga race. Banan liknar ingenting annat i Sverige och det är första gången någonsin TTA-bilarna körs där. Allt kräver millimeterprecision och som förare måste man lära sig banan tillsammans med bilen, men jag har goda erfarenheter och gillar spänningen. Jag siktar definitivt på att vara med och slåss om poängen, säger Mattias Andersson.

Robin Rudholm är fokuserad och sugen på revansch efter nollpoängaren senast i Anderstorp där han blev bestraffad i racet på grund av att bilen rullade innan startögonblicket.
– En helt annan typ av racing med murarna som bästa vänner. Trots noll poäng i Anderstorp lärde vi oss mycket där, gällande både inställningar och strategi. Jag ser fram emot att få lära mig TTA-bilen på banan och nu siktar vi på en problemfri helg med bra slutresultat, säger Rudholm.

En annan revanschsugen Saab-förare är Daniel Haglöf. I Anderstorp tvingade han bryta racet innan det ens börjat på grund av problem med differentialen. Från Göteborg har han i stället goda meriter och ser optimistiskt på kommande helg. När han körde Porsche Carrera Cup förra året fick han säsongens bästa resultat, en andra- och tredjeplats, under tävlingshelgen i Göteborg.
– Allt känns bra inför Göteborg, banan har fungerat väldigt bra och passat mig tidigare. Jag tror på en bra helg och vi ska göra fina resultat, säger Haglöf.

Segraren i premiären Linus Ohlsson ligger efter åttondeplatsen i Anderstorp tvåa i mästerskapet, något han vill ändra på till det bättre i Göteborg.
– Jag har lika höga förväntningar som inför de två första tävlingarna; att vara högst upp på pallen för Saab. Anderstorp var lite av en besvikelse, men nu är det dags att plocka igen de förlorade poängen och ta tillbaka mästerskapsledningen, säger Ohlsson.

TTA – Elitserien i Racing körs i helgen tillsammans med supporterklassen GT Sprint Cup där 16 exotiska GT-bilar gör upp om segern i två tjugo minuter långa sprintrace.

Biljetter till helgens tävlingar kan köpas på www.ticnet.se

Tidsschema Göteborg
Fredag 15/6
12:00 Insläpp
13:30-14:30 Test TTA
15:00-15:40 Test GT Sprint Cup
16:00-17:00 Test TTA
17:20-18:00 Test GT Sprint Cup

Lördag 16/6
09:00-09.20 Kval GT Sprint Cup
11:00-11.20 Race GT Sprint Cup
11.40-12.00 Kval TTA
12:00-14:00 Lunch, uppvisningar, pitwalk
14:00-14:20 Race GT Sprint Cup
14:40-15:00 Rollout TTA
15.15-15.55 Race TTA

TV-tider Göteborg
Lördag 16/6 – TV10
15:00-16:10 TTA LIVE

Tisdag 19/6 – Viasat Motor
20:15-21:00 GT Sprint Cup
21:00-22:15 TTA

Senaste nytt