”Snickar-Matte” snabb i motvind

Postat av Erik Gustafsson kl 10:13

Snabb med bra känsla, men med marginalerna på fel sida. Matte Karlsson har hittills under säsongen varit bland de snabbaste flera gånger, men med stolpe ut har pallplaceringarna ännu fått vänta.
– Det har känts bra på tester och tävlingar, men marginalerna är små och man måste ha flytet som jag saknat, säger Matte.

Säsongen inleddes med en hittills säsongsbästa fjärdeplats i premiären på Karlskoga Motorstadion. Under följande tävling i Anderstorp tvingades han väja ut i sandfållan för att undvika en kollision framför honom. Senast i inbjudningstävlingen GT Sprint Cup i Göteborg var han under testpassen banans näst snabbaste bil, men en murkänning satte sina spår och i kvalet blev det sjunde bästa tid. I följade race avancerade han två placeringar och slutade på femte plats. I det andra blev han dock påkörd, men kom trots det i mål som sjunde bil, av sexton stycken totalt.
– Tiderna visar ju att man inte är helt ute och cyklar, sen har det i slutänden ändå blivit stolpe ut som jag inte riktigt kunnat rå för. Vi håller dock flaggan högt och resten av säsongen känns positiv. Har fått till ett superbra team som alla jobbar stenhårt, med lite stolpe in så ska vi få till en pallplats, säger Matte.

Under tävlingshelgerna i TTA – Elitserien i Racing dubblerar Matte med att även köra det 60 minuter långa Swedish GT-loppet. Där är ett förarbyte inkluderat och bilen delar han med Anton Niemi. I premiären blev duon fyra totalt men i Anderstorp var Anton inblandad i en kollision och tvingades bryta.
– Jäkligt roligt att köra GT-racen, en perfekt grej att kombinera med GT Cup. Man är ju på banan för att köra och vi får mer tid i bilen och möjligheter att testa fler saker. Samtidigt har Anton bra potential för att bli riktigt duktig i framtiden. Roligt att låta honom visa framfötterna, avslutar Matte.

Senaste nytt