Tre guld och ett silver i GT Sprint Cup för Flash Engineering

Postat av Erik Gustafsson kl 18:24

Roar Lindland och prins Carl Philip tog tillsammans tre segrar och en andraplats i inbjudningstävlingen GT Sprint Cup på Göteborg City Arena i samband med TTA – Elitserien i Racing.
– En alldeles fantastisk helg. Solen sken och läktarna fulla, definitivt den bästa helgen att ta en dubbelseger på, säger Roar.

Roar Lindland har dominerat Bananpiren och Göteborg City Race ända sedan tävlingshelgen startade i fredags genom att vara överlägset snabbast i samtliga testkörningar och kval. I det första GT-racet ledde han från start till mål och segrade med mer än tretton sekunders marginal.
– Vi har gjort mycket förändringar på bilen under helgens gång, så mycket av äran ska gå till teamet. De har gjort ett fantastiskt jobb och levererade en perfekt bil till det första racet, precis som i det andra, säger Roar.

I race två tappade han ledningen i starten, men var snabbt tillbacka och attackerade direkt om förstaplatsen. Han var snabbt förbi och kunde återigen säkra en lucka bakåt och segra med drygt sex sekunders marginal.

I GTB-klassen stod kampen mellan prins Carl Philip och Chris Midmark, båda i en BMW M3. I race ett låg prinsen klasstvåa och utmanade om ledningen, men i samband med varvningar fastnade han bakom långsammare bilar och Midmark kunde dra ifrån. Till det andra racet tog sig prins Carl Philip snabbt upp i klassledning och en rafflande fight inleddes om förstaplatsen. Tyvärr slutar den med att Midmark kör på prinsen som snurrar av. Han är snabbt på banan igen, men med tappad ledning. Med tre varv kvar blir Midmark dock straffad med drive through och prins Carl Philip kan återigen gå upp i ledning och säkra Flash Engineerings tredje guldmedalj för helgen.
– En underbar seger och roligt race. Det bjöd på hårt motstånd och tuff körning, men jag höll i. En fantastisk känsla att segra och stå högst upp på pallen, säger prins Carl Philip.

Matte Karlsson hade till en början lovande helg med snabba varvtider under fredagens tester. I slutet av eftermiddagen bröt han dock styrstaget och sladdade in i räcket. Lyckligtvis var skadorna marginella och han stod redo för kvalet under lördag morgon.
– Fick inte alls till rätt känsla och hittade inte flytet, sa Karlsson då om sin sjunde bästa tid.

Han återfann känslan någorlunda till det första racet där han avancerade upp till femte plats. Till race nummer två bestäms startordningen efter varvtiderna i race ett, något som gav Matte plats från tredje ruta. Racet blir dock kort när han redan under de inledande varven blir påkörd av Erik Jonsson som gör djupdykning och försöker köra om på det redan stängda innerspåret. Matte snurrar och faller till sista placering samtidigt som Jonnson får bryta med sprucken kylare.
– Förbannat tråkigt. Vi hade en bra inledning på helgen men det här är inget annat än trist, säger Matte som ändå tog sig upp till sjunde plats innan mål.

Resultat race 2 – GT Sprint Cup – Göteborg City Race
1 Roar Lindland Porsche 911 GT3 Cup
2 Arne Jörgensen Porsche 911 GT3 Cup +6.395
3 Peter Jervemyr Porsche 911 GT3 Cup +9.085
4 Patrik Skoog Porsche 911 GT3 Cup +9.851
5 Martin Nelson Ferrari 458 +21.840
6 Micael Ljungström Porsche 911 GT3 Cup +22.588
7 Matte Karlsson Porsche 911 GT3 Cup +43.986
8 Carl Philip Bernadotte BMW M3 +1 varv
9 Aleksander Schjerpen Ginetta G50 +1 varv
10 Chris Midmark BMW M3 +1 varv

Senaste nytt