Fjärde segern för Roar – Matte tar skön fjärdeplats

Postat av Erik Gustafsson kl 18:10

Västkustloppet innebar säsongens fjärde seger för Roar Lindland som återigen visar varför han är kungen av Carrera – GT Cup. Samtidigt tar ”Snickar-Matte” Karlsson revansch och slutar fyra i ett race han först inte ens såg ut att komma till start i.

Helgen i Falkenberg tillhörde Roar Lindland från början till slut. Han inledde med topptider under fredagstesterna, var snabbast i kvalet och tog därmed pole position i racet. Från sekunden att startlamporna tändes kunde inget hindra honom.
– Jag hade bestämt mig, jag skulle segra, säger Roar och fortsätter.
– Racet var otroligt intensivt och fysiskt jobbigt. Falkenberg är en tuff bana som kräver fullständigt fokus. Vi hade riktigt bra tester inför racet och fick till en riktigt fin bil. Men att leda i 40 varv gör att man sitter på helspänn. För man är ju faktiskt i mål först när man är i mål. Men jag gillar ju Falkenberg och det känns naturligtvis fantastiskt att segra. Nu ska vi fira den, därefter väntar en välförtjänt semester, säger Roar glatt.

Säkerhetsbilen åkte ut på banan två gånger under det trettio minuter långa racet, något som också gav bakomvarande bilar en chans att utmana Lindland som rutinerat höll undan och snabbt byggde upp en lucka bakåt gång på gång.

För ”Snickar-Matte” Karlsson kunde helgen fått ett plötsligt slut redan i fredags. Efter ett inledande testpass där han hade sjätte bästa varvtid skulle kollegan Anton Niemi köra testpasset inför Swedish GT. Anton sladdar dock av och bilen skadas kraftigt. Det ser länge ut som att resterande körning är omöjlig, men efter ett beundransvärt arbete från Matte och mekanikerna långt in på småtimmarna stod bilen körklar till lördagmorgonens kval.
– Prioriteten låg framför allt på att ha en hel bil, och det hade vi till kvalet. Femte bästa varvtid där var vi definitivt nöjda med, att i sammanhanget dessutom sluta på fjärde plats kan inte ses som något annat än bra. Visst hade jag kunnat göra bättre i racet, men under omständigheterna är vi nöjda, definitivt. Alla har jobbat stenhårt långt in på småtimmarna och vi åker härifrån med en körbar bil, sammanfattar Matte.

Västkustloppet innebär halvtid för Carrera – GT Cup med tre körda tävlingar och tre som återstår. Flash Engineering tar nu sommaruppehåll och återvänder till Kanonloppet på Gelleråsen den 18 augusti.

Falkenberg race – Topp 10
1 Roar Lindland 40 varv
2 Erik Jonsson +2.782
3 Patrik Skoog +5.298
4 Matte Karlsson +15.205
5 Johan Löfqvist +18.220
6 Geir Svendsen +18.506
7 Michael Ljungström +21.631
8 Magnus Berggren +30.005
9 Peter Granstrand +43.631
10 Lars Gustafsson 5 varv

Senaste nytt