Lindland i pole – Matte snabb femma efter rekordlagning

Postat av Erik Gustafsson kl 10:51Det blev ytterligare en pole position för Roar Lindland i Carrera – GT Cup. Matte Karlsson satte femte bästa varvtid efter att rekordlagat bilen efter gårdagens smäll.
– Vi prioriterade en hel bil, att då samtidigt sätta femte bästa varvtid är naturligtvis härligt, säger Matte.

Roar Lindland visade återigen varför han leder mästerskapet när GT Cup körde Västkustloppets kval. Med varvtiden 44.132 var han snabbast runt 1 843 meter långa och snabba Falkenberg, en bana han gillar och har full kontroll på.
– Det gick fint det där, även om det var ett jobbigt kval med mycket trafik. Bitvis blött och halt, men vi lyckades få till 1-2 varv som vi kunde ladda fullt på. Bevisligen räckte det och att starta främst är naturligtvis lovande inför de 44 stundande varven, säger Roar.

”Snickar-Matte” Karlsson var nöjd med sin femteplats, speciellt med tanke på omständigheterna och att det igår mer såg ut som att nästa race var Karlskoga i augusti.
– Vi hade prioritet på en hel bil, och det är precis vad vi har. Fick spendera de första tio varven på att köra in delarna och känna in bilen. Att ändå ha femte bästa varvtid är definitivt skönt, säger Matte efter att tillsammans med mekanikerna reparerat bilen långt in på nattens småtimmar.

Kval – Falkenberg
1 Lindland 44.132
2 Jonsson +0.145
3 Skoog +0.561
4 Jervemyr +0.825
5 Karlsson +1.047
6 Ljungström +1.068
7 Ricknäs +1.267
8 Löfqvist +1.652
9 Svensen +1.767
10 Granstrand +2.268

Senaste nytt