Lindland och Karlsson redo för Västkustloppet

Postat av Erik Gustafsson kl 10:39

Flash Engineerings två Porsche-förare Roar Lindland och ”Snickar-Matte” Karlsson är redo för säsongens halvtidsrace. Till helgen väntar Västkustloppet i Falkenberg och Lindland åker för fortsatt mästerskapsledning.

En strålande säsongsinledning har gett Roar Lindland mästerskapsledning ända sedan premiären i maj månad. Senast under inbjudningstävlingen GT Sprint Cup i samband med Göteborg City Race bjöd norrmannen på en storslagen uppvisning med seger i de båda GT-heaten på den utmanande stadsbanan. Helgens tävlingar i Falkenberg är de sista innan sommaruppehållet, och Roar kommer fokuserad för att kunna gå på semester i fortsatt ledning.
– Det är bara att ge full gas. Det kommer bli roligt och Falkenberg är en bana jag gillar mycket. Sedan segrarna i Göteborg var det bara att ställa fokus på Falkenberg och poängen där. Det kommer att bli ett tufft race på en intensiv bana, men jag kör för mästerskapet och fokuserar på ledningen. Vi levererar max med samma strategi som vanligt, säger Roar.

Falkenbergs Motorbana är en av Sveriges allra snabbaste banor. 1 843 meter som avverkas på knappt 45 sekunder ställer höga krav, men precis som Roar uppskattar även ”Snickar-Matte” Karlsson den korta men snabba banslingan.
– Falkenberg är en rolig bana. Det är lite kuperad och går upp och ner, men framför allt fort. Till helgen gäller det dock att köra med insidan av skallen för att plocka poäng, men jag har kört där många gånger tidigare och trivs jättebra, säger Matte och fortsätter;
– Tre veckor sedan Göteborg har gett oss gott om tid att gå igenom bilen. Allt är under kontroll och känns klockrent. Nu är vi redo för race och hoppas på fulla läktare, sen får vi se vad vädrets makter ställer till med. Vore så klart skönt med sol, men lite regn är alltid roligt för oss förare, det ställer betydligt högre krav på teamens strategier.

Västkustloppet på Falkenberg Motorbana är en av höjdpunkterna på säsongen och innebär halvtid för säsongen med tre körda mästerskapsrace och tre återstående. Helgen inleds med två testpass under fredagen och på lördagen väntar kval följt av race 13:00. Biljetter kan köpas på ticnet.se.

Tidsschema Västkustloppet – Carrera – GT Cup
Fredag 6/7

09:35 – 10:15 Test
14:40 – 15:20 Test

Lördag 7/7
09:30 – 09:50 – Kval
13:00 – 13:30 – Race

Senaste nytt