Ohlsson trea i dagens sista test – Rudholm sexa

Postat av Erik Gustafsson kl 17:47

Linus Ohlsson behöll snabbheten från förmiddagens test och visade återigen startfältet i TTA – Elitserien i Racing att han är att räkna med inför morgondagens tävling. Rudholm sjätte snabbast.
– Nu ska de få sig en ordentlig match, säger Ohlsson.

Jämfört med förmiddagens våta bana var eftermiddagens test betydligt torrare med samma förutsättningar för samtliga förare. Att Ohlsson då kunde vara med i toppen gladde honom extra mycket, speciellt efter de två tävlingarna sedan segern i premiären.
– Nu hade alla samma förutsättningar och det är otroligt skönt att visa att man kan vara med i toppen. Nu laddar vi för fullt inför i morgon, då ska de minsann få sig en ordentlig match, säger Ohlsson.

Robin Rudholm satte sjätte bästa varvtid efter ytterligare ett pass med mycket test av olika inställningar, och inför morgondagen är han optimistisk.
– Nu ska vi sätta oss och analysera alla data, sen är det bara att fila på de sista tiondelarna. Vi är bara 2,5 tiondelar bakom, men i TTA är det för mycket, ändå har vi haft en helt okej fredag, sammanfattar Rudholm.

Mattias Andersson, tionde snabbaste bil på förmiddagen, var nu tolfte snabbast – något han inte var helt nöjd med och ska precis som Rudholm under kvällen analysera dagens körningar.
– Hade själv hoppats på mer. Det räcker inte riktigt till som vi vill, men vi ska titta på datan och se vad vi kan göra, säger Andersson.

Tredje snabbaste bilen under förmiddagstestet var Daniel Haglöf, men trots att han under eftermiddagen bara var 0,508 sekunder bakom bästa varvtid fick han nöja sig med en tiondeplats.
– Är inte riktigt nöjd med balansen i bilen, samtidigt som vi inte prickade helt rätt i de inställningar vi gjorde under passet. Vet ändå att vi är snabba och kan, nu gäller det bara att hitta dit, säger Haglöf.

Test 1 – Falkenberg

1 Tommy Rustad Volvo S60 43.480
2 Fredrik Ekblom Volvo S60 +0.076
3 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.170
4 Robert Dahlgren Volvo S60 +0.218
5 Richard Göransson BMW SR +0.252
6 Robin Rudholm Saab 9-3 +0.253
7 Thed Björk Volvo S60 +0.290
8 Martin Öhlin BMW SR +0.314
9 Fredrik Larsson BMW SR +0.392
10 Daniel Haglöf Saab 9-3 +0.508

12 Mattias Andersson Saab 9-3 +0.732

Senaste nytt