Ohlsson tvåa i Västkustloppet – tvåa i mästerskapet

Postat av Erik Gustafsson kl 17:08

Linus Ohlsson säkrade en andraplats och var bästa Saab i historiens 59:e Västkustlopp när TTA – Elitserien i Racing gästade Falkenberg. Robin Rudholm slutade på femte plats och tog viktiga poäng inför sommaruppehållet.
– Fantastiskt härligt att stå på pallen igen, underbart! säger Linus Ohlsson.

Ohlsson visade redan under helgens inledande tester att han hade farten med sig genom att vara snabbaste Saab runt Falkenbergs 1 843 meter långa motorbana. Han följde upp de snabba testerna med näst bästa tid i lördagens kval – en placering han sen höll under hela det händelserika racet.
– Jag fick en grymt bra start, var uppe jämsides med Göransson men kunde inte attackera. Hängde däremot med honom bra och hade ett fint flyt genom racet. Hade dock problem vid en varvning och tappade en då hel del framåt. Är trots allt jättenöjd med en andraplats och det känns otroligt skönt att vara på pallen igen, det behövdes, säger Ohlsson som också klättrade upp till andraplatsen i mästerskapstabellen, helt enligt plan.

För Robin Rudholm innebar Västkustloppet en vändning på säsongens fram till nu tunga inledning. Han kvalade som femma och gick i mål med samma placering efter att ha jagat Fredrik Ekblom, blivit påkörd i samband med en varvning och återigen knappat in på Ekblom.
– Ett händelserikt race som vi trots allt hade hyfsad pace i. Hade bra fart tills jag skulle varva Jan Brunstedt som inte håller undan och vi går ihop. Klarar mig utan skador men tappar på Ekblom. Vi är ändå hyfsat nöjda med femteplatsen och får se på poängen vi äntligen tar, men helt nöjda är vi först när vi segrar, säger Rudholm.

Starten var strulig med omstart efter tekniskt fel på startlamporna. Det gjorde att både bilar och förare gick varma, något som drabbade både Mattias Andersson och Daniel Haglöf som tillsammans fick en tung helg. De startade racet som tolfte och trettonde bil, avancerade några platser och gick i mål som tia, Daniel, och tolva, Mattias.
– Otrolig stökig start, värmen i bilen var ofattbar redan innan starten och när den väl gick slirade kopplingen. Kom iväg dåligt, fastnade bakom en Citroën och tog mig förbi först i slutet. Vi hade snabbheten senast i Göteborg men här var vi långt ifrån, konstaterar Andersson.
Även Haglöfs koppling slirade och sinkade starten.
– Vi led mycket av vårt dåliga kval, hade visserligen fått ordning på bilen och hade en hyfsad speed under racet trots allt. Vi är inte så långt ifrån som placeringen säger, men det gör oss inte helt nöjda. Vi får i stället se att vi tog oss i mål och åker på semester med en poäng, alltid något, säger Haglöf.

Västkustloppet innebär fyra körda race i TTA – Elitserien i Racing, samtidigt som fyra återstår. Nu väntar sommaruppehåll för Flash Engineering som laddar batterierna och kommer med full styrka till Kanonloppet på Gelleråsen den 18 augusti.

Resultat – Västkustloppet Falkenberg – Topp 10
1 Richard Göransson BMW SR 43 varv
2 Linus Ohlsson Saab 9-3 +2.303
3 Fredrik Larsson BMW SR +3.646
4 Fredrik Ekblom Volvo S60 +6.465
5 Robin Rudholm Saab 9-3 +7.479
6 Thed Björk Volvo S60 +13.087
7 Robert Dahlgren Volvo S60 +14.720
8 Tommy Rustad Volvo S60 +22.859
9 Martin Öhlin BMW SR +22.999
10 Daniel Haglöf Saab 9-3 +25.937

12 Mattias Andersson Saab 9-3 1 varv

Senaste nytt