Roar testsnabbast i GT Cup – Matte tvingas stå över på grund av skador

Postat av Erik Gustafsson kl 16:21

Återigen var Roar Lindland snabbast när Carrera – GT Cup körde test. I dagens första testpass var han tvåa, i det andra etta. ”Snickar-Matte” Karlsson tvingades stå vid sidan om på grund av skador på bilen efter Swedish GT-test.

Fredagens två testpass för Carrera – GT Cup var en bra hint inför morgondagens kval, som vanligt presterade Roar i topp och avslutade dagen med att vara testsnabbast.
– Ett härligt avslut inför morgondagens kval, i det första passet gick vi ut med gamla däck och gjorde mycket test, men då blev vi tvåa. I det andra testet fokuserade vi mer på körningen och fick till det perfekt. Nu har vi en bra känsla som vi förvaltar över natten, sen är det bara att göra likadant i morgon, säger Roar.

”Snickar-Matte” Karlsson var sjätte snabbast under förmiddagens test, men när kollegan Anton Niemi körde testpasset inför Swedish GT snurrade han av på den regnvåta banan och bilen skadades kraftigt.
– Det är fortsatt stolpe ut. Det är tungt, men vi kämpar på. Jobbar in i det sista över natten och förhoppningsvis hinner vi få delar och kan stå med en hel bil i morgon bitti. Det är vad vi hoppas på, säger Matte.

Test 2 – Västkustloppet Falkenberg
1 Roar Lindland 44.990

2 Lars Bertil Rantzow (Edward Sandström) +0.141
3 Håkan Ricknäs +0.239
4 Peter Jervemyr +0.410
5 Erik Jonsson +0.441
6 Patrik Skoog +0.614
7 Micael Ljungström +1.347
8 Geir Svendsen +1.594
9 Johan Löfqvist +1.715
10 Peter Granstrand +2.518

Se här för kompletta resultat från första testpasset.
Och här för resultat från det andra.

Senaste nytt