Utmanande GT-race för duon prins Carl Philip och ”Flash”

Postat av Erik Gustafsson kl 18:41

Tufft däckslitage, sammanstötning och en fjärdeplats blev facit när prins Carl Philip och Jan ”Flash” Nilsson körde Swedish GT under Västkustloppet i Falkenberg – ändå bjöd de på bra racing och täta kamper.

Herrarna startade från femtonde plats totalt i Swedish GT efter lördagförmiddagens kval, där de var tredje snabbaste bilen i klassen. Racet inleddes av prins Carl Philip som snabbt utmanade den klassegrande Aston Martin-bilen med Jimmy Bohlin bakom ratten.
– Jag hade en riktigt bra fight med Bohlin, bra och rolig racing men som tyvärr sinkades av en punktering, säger prins Carl Philip.

Deras BMW M3 fick alltså punktering och tvingades in i depån, men när de fått på ett nytt däck och med Jan ”Flash” Nilsson bakom ratten var de för många varv efter klassledaren för att kunna utmana om segern.
– Jag fick fokusera på att ta bilen i mål, Carl Philip hade en liten sammanstötning som gjorde bilen svårkörd. Men vi fullföljde racet och jag som inte kört bilen så mycket fick viktig erfarenhet från både bil och däck, säger ”Flash” som körde över mållinjen på femtonde plats totalt av 21 bilar.

Senaste nytt