Flash, Johansson och Snickar-Matte kör Köpenhamns GP

Postat av Johan Meissner kl 12:37

Flash Engineerings Jan ”Flash” Nilsson, Thomas Johansson och ”Snickar-Matte” Karlsson är på väg till den danska huvudstaden för att köra Copenhagen Historic GP i helgen.
– Jag har tävlat i Monaco, Macau, Göteborg och nu kan jag snart bocka av Köpenhamn. Det ska bli oerhört kul att köra stadsrace igen och spännande med en äldre Porsche som jag aldrig tidigare tävlat med. Jag har hört mycket om tävlingen, så det ska bli intressant att köra där med alla dessa stora namn, säger Jan ”Flash” Nilsson.

”Flash” och Johansson kommer att tävla i klassiska Porsche 911-bilar från 70-talet som drivs av Team Tidö i en Pro/Am-tävling med förarbyte där erfarna racing/rally-förare tävlar i äldre GT-bilar tillsammans med amatörer.
– Copenhagen Historic Grand Prix har precis allt det som vi i Team Tidö tycker är så fantastiskt med historisk motorsport, dessutom extra kul att i år få med Janne och Thomas som representerar en mellangeneration i svensk motorsport. Vi är mycket glada och tacksamma att få komma till Köpenhamn, vi är alla överens om att ge danskarna en resa de sent ska glömma. Det är en sann folkfest med trevliga bilar och mycket nostalgi, men samtidigt är det en tävling i ordets rätta bemärkelse – det är många som kommer att ge allt när hjälmen väl åker på, säger David von Schinkel, teamchef för Team Tidö.

”Snickar-Matte” kommer färsk från Porsche Supercup i Ungern och tävlar för Team State of Art i Copenhagen Historic Grand Prix.
– Det ska bli häftigt med kontrasten att tävla med en ny Porsche i Supercupen och GT Cup till en gammal Porsche här. Detta är ett äkta stadslopp och det ska bli coolt att uppleva, samtidigt som det är ett litet break från den vanliga racingen, säger ”Snickar-Matte”.

I Team Tidö kommer även rallyvärldsmästarna Stig Blomqvist och Björn Waldegård att tävla tillsammans med von Schinkel och Bo Axelsson. Tävlingarna körs över två dagar med kval på lördag och tävling på söndag.

Startfältet i Copenhagen Historic GP har lockat många stora namn som Tom Kristensen, Emanuele Pirro, H.K.H. Prins Joachim, Jackie Oliver, Richard Attwood, Stanley Dickens, John Nielsen och Casper Elgaard.

Senaste nytt