”Flash” och prins Carl Philip klassfemma i GT-test

Postat av Erik Gustafsson kl 12:44

Förarduon Jan ”Flash” Nilsson och prins Carl Philip satte femte bästa varvtid för klassen när Swedish GT-mästerskapet körde sitt 1 timme och 20 minuter långa testpass inför morgondagens kval och race.
– Körningen kändes bra och med ett par färska däck kan vi göra betydligt mer, säger Jan ”Flash” Nilsson

Nästan hela första timmen var det prins Carl Philip som rattade deras BMW M3 runt Karlskoga Motorstadions 2 400 meter långa bana, men blev inte helt nöjd med bilen och menar på att det finns mer att hämta på varvtiderna.
– Fick inte till det till hundra procent, däcken hade redan ett gått ett långt testpass när jag rullade ut och det lär ha betydelse, men det hämtar vi hem till morgondagens kval, säger prins Carl Philip.

Jan ”Flash” Nilsson var nöjd med tiden bakom ratten, men menar även han att däcken var slitna och mycket tid går att hämta inför morgondagen.
– Det kändes bra, däcken var visserligen slitna och jag lyckades därför inte sätta några topptider. Annat blir det i morgon, då är vi laddade för ett riktigt race, det är ju trots allt hemmabana, säger Janne optimistiskt.

Kvalet för Swedish GT startar klockan 10:30 i morgon lördag 18/8. Det en timme långa racet startar 16:05.

Senaste nytt