Imponerande klasseger för prins Carl Philip och Jan ”Flash” Nilsson

Postat av Erik Gustafsson kl 18:18

De startade som sjua i klassen och sjuttonde totalt. En timme senare gick de i mål som klassetta på åttonde plats totalt. Prins Carl Philip och Jan ”Flash” Nilsson tog en imponerande seger i Swedish GT på Karlskoga Motorstadion.

Trots en timmes racetid blev det nervöst hela vägen över mållinjen för Jan ”Flash” Nilsson som stod i depån och såg prinsen ratta deras BMW M3.
– Jag tog första passet på 25 minuter och satsade allt på att ta mig om så många som möjligt för att ge en bra placering och bra försprång åt Carl Philip. Han förvaltade det väl och vi såg plötsligt att vi hade chans på segern, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Prinsen som gjorde en imponerande snabb körning under sina 35 minuter blev under de sista varven ikappkörd av klasstvåan Chris Midmark. De hade länge en tät fight som fick ett abrupt slut när prins Carl Philip blir påkörd bakifrån av Midmark som då kunde ta sig förbi med bara ett varv kvar att köra. Midmark blir dock bestraffad för det med 30 sekunders tidstillägg och segern tillföll Flash Engineering.
– Det var oerhört svettigt. Hade det otroligt halt mot slutet och hade fullt upp med att hålla mig på banan. Tyvärr blir jag påkörd igen, precis som i Göteborg, men sån är racing och nu precis som då blev vi ju segrare ändå, säger prins Carl Philip.

Swedish GT – GTB-klassen
1 Jan ”Flash Nilsson/prins Carl Philip, BMW M3, 50 varv
2 Chris Midmark/Anders Holmberg, BMW M3, +28.423
3 Hans Holmlund/Jonas Sahlander, Porsche 996, 1 varv
4 Lennart Bohlin/Jimmy Bohlin, Aston Martin, 1 varv
5 Emil Persson/Kaj Hagman, Porsche, 1 varv
6 Thomas Belfrage/Staffan Svenstig, Ferrari, 2 varv
7 Peter Larsen/Johan Rosén, Ginetta, 4 varv
8 Joakim Söderström/Jan Söderström, BMW M3, 32 varv

Senaste nytt