Klassisk Porsche-racing på Köpenhamns gator

Postat av Johan Meissner kl 12:34

Flash Engineering och Team Tidö-förarna Jan ”Flash” Nilsson, ”Snickar-Matte” Karlsson, Thomas Johansson och David von Schinkel körde Copenhagen Historic GP i helgen med klassiska Porsche 911 från 70-talet.
– Det var en riktigt trevlig sommartävling och Porschen var speciell men underhållande att tävla med, säger ”Flash”.

”Flash” och Johansson tävlade för Team Tidö i tävlingen där även rallylegenderna Stig Blomqvist och Björn Waldegård körde under ledning stallchef David von Schinkel. Von Schinkel körde dessutom hem segern i helgens sista heat för klassen Historisk 76.
– Segerns sötma sitter fortfarande kvar! Jag startade fyra, klättrade sedan uppåt och tog ledningen när föraren framför mig gjorde ett misstag. Jag blev trea totalt efter de båda tävlingarna, men jag är mest glad för segern i sista heatet, säger von Schinkel.

Bästa resultat i Pro/AM-tävlingarna av Flash Engineering-förarna stod ”Flash” för med två topp tio-placeringar.
– Detta var mer av ett event än en tävling. Vi njöt alla av att tävla mitt i Köpenhamn med klassiska bilar, tillsammans med stora motorsportsnamn och framförallt så var banan riktigt kul att köra, säger ”Flash”.

För 2008 års Superkart SM-mästare Johansson var omställningen stor att gå till en Porsche från 70-talet i sitt första stadslopp någonsin.
– Det var ett fantastiskt event och detta var mitt första stadslopp, riktigt skoj. Men man kan lugnt säga det var ett stort steg att gå från en Superkart till en 70-tals Porsche, säger Johansson.

”Snickar-Matte” körde en Porsche 911 RS av årsmodell 1973 för Team State of Art och även han fascinerad av skillnaden till dagens tävlingsbilar.
– Första intrycket av att gå direkt från en Cup-bil 2012 till RS:en var ”Oj jävlar!”. Men jag hittade till rätta efter ett par varv och känslan att köra en gammal hederlig RS var fantastisk. Jag hade bra tempo under tävlingarna och låg femma innan jag tyvärr fick bryta andra tävlingen, totalt sett var det ett riktigt kul evenemang, säger ”Snickar-Matte”.

Närmast väntar Kanonloppet och TTA – Elitserien i Racing på Karlskoga Motorstadion för Flash Engineering och Team Tidö den 17-18:e augusti.

Senaste nytt