Lindland och ”Snickar-Matte” redo för slutskedet av Carrera – GT Cup

Postat av Johan Meissner kl 06:50

Flash Engineerings Porsche-förare Roar Lindland och ”Snickar-Matte” Karlsson ger sig in i slutskedet av Carrera – GT Cup med helgens tävlingar på Anderstorp Raceway. Två tävlingar kvarstår och Lindland leder mästerskapet.
– Jag gillar verkligen att tävla på Anderstorp och jag känner mig redo för slutfighten av årets mästerskap, känslan inför helgen är mycket bra, säger Lindland.

”Snickar-Matte” hade en tung helg senast i Karlskoga där han tvingades bryta på grund av tekniska problem redan på uppvärmningsvarvet. Inför helgens tävlingar osar revanschlusten.
– Jag har verkligen inte haft stolpe in hittills i år. Det finns bara ett mål för helgen och det är att stå på pallen, annars behöver jag inte åka dit, säger ”Snickar-Matte”

Schemat har varit fullspäckat för ”Snickar-Matte” som förutom Carrera – GT Cup även har tävlat i Swedish GT och Porsche Supercup som körs tillsammans med Formel 1. Helgens tävling körs på Sveriges enda Formel 1-bana i form av Anderstorp, något ”Snickar-Matte” hoppas kunna dra nytt av.
– Anderstorp är en riktig racerbana av internationellt stuk, därför ska det bli spännande att se ifall vi kan dra nytta av det vi lärde oss i Tyskland med Supercupen, säger ”Snickar-Matte”.

Lindland leder mästerskapet med 22 poäng över närmsta konkurrent i form av Erik Jonsson. Men norrmannen tänker inte fokusera på matematiken inför de två avslutande tävlingarna.
– Alla tävlingar är viktiga, men de två sista är verkligen avgörande. Man kan räkna hur mycket som helst, men jag kommer att ladda på för fullt och köra för seger precis som tidigare under säsongen, säger Lindland.

Senaste nytt