Linus och Rudholm äger andra startled – Haglöf och Andersson strax bakom

Postat av Erik Gustafsson kl 12:34

Både snabbhet och taktik krävdes när TTA kvalade inför det 60:e Kanonloppet på den upptorkande banan. Linus Ohlsson och Robin Rudholm läste förhållandena rätt och startar trea och fyra. Daniel Haglöf är nöjd sexa och Mattias Andersson nia.

Det blev ett supertätt kval med hela 15 bilar inom en sekund för TTA på Karlskoga Motorstadion. Snabbaste Saab-förare var Linus Ohlsson från Team Tidö/PWR Racing med en varvtid bara 15 tiondelar bakom pole position, knappt fem hundradelar långsammare var Robin Rudholm som startar bredvid från fjärde ruta.
– Fick ett snabbt varv men det var inte perfekt. Hade ett riktigt rökarvarv på gång men fick ut ett hjul i det blöta och sen var det förstört. Jag vet att jag har farten för att vara snabbast och jag siktar på Ekblom. Tänker hålla mig på pallen, så nu ska de få känna på smålänningen, hälsar Ohlsson.

Robin Rudholm tvingades i går bryta testpasset i förtid och har under natten bytt växellåda, ett både intensivt och tidskrävande jobb.
– Teamet har verkligen slitit men fått till en bra bil med fina inställningar. Nu fungerar allt som det ska och vi är med i toppen. Hade ett riktigt fint varv, men tog tyvärr i lite för mycket och var av banan. Är dock nöjd över tiden och i dag ska vi stå på pallen, säger Rudholm.

På sjätte ruta hittar vi en nöjd Daniel Haglöf som förbättrat bilen från både gårdagen och tidigare tävlingar.
– Nu börjar vi hitta rätt och förbättrat allt rejält. Vi har hela tiden vetat att vi har farten och nu är det skönt att den visar sig på riktigt. Ett kanonbra jobb av killarna och vi är där vi vill vara; inom topp fem, säger Daniel.

Bara en halv sekund från pole position på nionde ruta står Mattias Andersson.
– Utmanande med upptorkande bana, men trots att vi är snabbare än i går tappar vi placeringar. Skulle behövt lite till, men vi är åtminstone med i racet där allt kan hända, säger Andersson.

Racet när Ohlsson, Rudholm, Haglöf och Andersson ska avancera mot seger startar klockan 15:15.

Senaste nytt