Linus Ohlsson gör bragdrace och slutar fyra i årets stökigaste

Postat av Erik Gustafsson kl 17:05

Bestraffningar, avåkningar och kollisioner. Det 60:e Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion blev en stökig historia, men Linus Ohlsson, Team Tidö/PWR Racing, tar en imponerande fjärdeplats efter ha vänt på bottenplacering. Rudholm och Haglöf slutade på besvikna nio- och tioplaceringar, Andersson bröt efter kollision.

De två Saab-förarna Linus Ohlsson och Robin Rudholm stod på tredje- och fjärde startruta när det synnerliga hungriga startfältet satte av mot första kurvan. Linus får bestraffning för otillåten stängning i starten av bakomvarande och tvingas in i depån för drive trough.
– Trodde loppet var helt kört när jag kom ut sist från depån, men racet är långt och vi visste att allt kunde hända. Tog i för kung och fosterland och avancerade placering efter placering. När sen säkerhetsbilen kom ut kunde jag ta i kapp ytterligare och fortsätta klättra. Fjärdeplatsen blev en riktig kämparplats och gör att jag behåller min andraplacering i mästerskapet, säger Linus som satte racets snabbaste varvtid och som var nära att utmana om pallplats.

När det stökiga racet gynnade Linus gick det tyngre för övriga Saab-förare, dessutom började det regna i mitten av racet. Robin Rudholm såg länge ut att kunna utmana täten, men fick ett otroligt hektiskt race och slutade på nionde plats.
– Sällan har jag haft möjlighet att medverka i ett stökigare race. Jag var både uttryckt och påkörd, en ren slakt hela racet. Var uppe i täten, blev påkörd och tappade fem platser. Kämpade mig upp igen, ännu en kollision och jag tappar. Bara att åka hem och bryta ihop, säger Rudholm.

Även Daniel Haglöf led hårt av påkörningar under racet, men även han blev bestraffad med drive trought efter kollision med Tommy Rustad.
– Racet började ju bra, men blev påkörd strax efter starten och något hände i bakvagnen. Bilen gick bra när banan blev blöt, men när det blev torrt igen blev den oerhört överstyrd och svårkörd. Råkade gå ihop med Rustad som låg utanför mig, men fick en bra omstart efter säkerhetsbilen och klättrade uppåt. Tyvärr hamnade jag på yttern när vi var tre bilar i bredd in i kurvan och jag tappade igen, säger Haglöf som ändå ser det positiva framsteg under helgen.
– Vi har lyckats väldigt bra med bilen under helgen, vilket känns jäkligt skönt. Nu känner vi att vi är snabba, men det var frustrerande i racet.

Mattias Andersson lyckades länge hålla undan för kollisionerna och låg som stabil sjua när regnet började falla och banan blev hal.
– Hade Rudholm bakom mig när det plötsligt smäller till och jag åker ut i sandfållan. Vet inte vad som hände med det ser ut som han tappade bilen lite, jäkligt synd då vi båda låg på stabila sjunde-åttonde-placeringar, säger Andersson.

Teamchef Johan Kvick hoppades länge på ett positivt race för alla Saab-bilar, men gladdes åtminstone efter målgång åt Linus skickliga körning.
– Länge såg det ut att bli bra för våra bilar, sen blev det väldigt upp och ner när vi både jobbade oss upp och tappade. Vi får glädja oss åt Linus grymt bra race, säger Kvick.

Kanonloppet – TTA – Topp 10
1 Fredrik Ekblom Volvo S60 32 varv
2 Thed Björk Volvo S60 +0.803
3 Martin Öhlin BMW SR +2.184
4 Linus Ohlsson Saab 9-3 +2.537
5 Robert Dahlgren Volvo S60 +10.049
6 Andreas Ebbesson BMW SR +13.348
7 Alx Danielsson Citroën C5 +14.108
8 Stefan Söderberg Citroën C5 +15.865
9 Robin Rudholm Saab 9-3 +19.340
10 Daniel Haglöf Saab 9-3 +20.317

DNF Mattias Andersson Saab 9-3

Senaste nytt