Roar och Matte 4-5 i GT Cup-kval

Postat av Erik Gustafsson kl 11:08

Det regnvåta Karlskoga Motorstadion ställde till det för Roar Lindland och ”Snickar-Matte” Karlsson när Carrera – GT Cup kvalade. Roar som varit testsnabbast hittills under helgen fick nöja sig med fjärde bästa tid tätt följd av ”Snickar-Matte” på femte.

Under gårdagens båda testpass var Roar Lindland överlägset snabbast, men kvalets skiftande väta gav aldrig honom någon chans för att sätta snabbaste varv.
– Det var lurigt, ena stunden regnade det, andra torkade och sen började det igen. Fick aldrig någon chans till ett perfekt varv när väder och trafik ställde till det. Är dock inte orolig och vet att jag har en perfekt bil för racet. Där gör vi bara det bästa av situationen, säger Roar.

”Snickar-Matte” Karlsson hade inledningsvis under helgen problem med bilens inställningar, men det är nu avhjälpt och Matte är redo för att klättra i racet.
– Var inte snabbare än så här nu, vi gjorde ett bra försök men det räckte inte hela vägen. Har en milsvid bättre bil nu än igår, så inför racet vet jag att vi har en bra setup, hälsar Matte.

Racet i Carrera – GT Cup startar klockan 13.00. Då är två pallplatser målet för de två Flash Engineering-förarna.

Senaste nytt