Roar och Matte spänner bågen när kampen hårdnar i Carrera – GT Cup

Postat av Erik Gustafsson kl 16:39

Sommaruppehållet är över och till helgen tar säsongens andra hälft vid. Roar Lindland tänker fortsätta dominera i Carrera – GT Cup samtidigt som ”Snickar-Matte” Karlsson tar nya tag och sätter ribban högt.
– Nu är det slutlekt, från och med nu är det upp till bevis hela tiden, säger Matte snabbt.

Säsongspremiären för tre månader sedan innebar seger för Roar. När nu Carrera – GT Cup återvänder till Gelleråsen och Karlskoga Motorstadion för Kanonloppet är planen att göra precis likadant. Roar går för seger och en fortsatt stabil mästerskapsledning.
– Det har varit en lång sommar, men nu äntligen är det dags igen. Efter en perfekt första hälft av säsongen är det bara att fortsätta på samma recept. Men det är många race kvar och det lär bli tufft, säger Roar.
– Det börjar hända saker i mästerskapet, säcken ska knytas ihop och poängen säkras. Alla vill avancera och det kommer bli otroligt spännande, men det glädjer mig mycket att komma tillbaka till Gelleråsen – en bana jag gillar skarpt och trivs på. Jag laddar som vanligt maximalt.

När Roar varje tävling plockat viktiga poäng har teamkollegan ”Snickar-Matte” Karlsson haft det tuffare. Avåkningar och krascher utom hans kontroll har ställt till det för Matte, senast i Falkenberg skadades bilen kraftigt när hans körkollega snurrade av banan under träningen inför Swedish GT-mästerskapet.
– Det har varit en tuff inledning på säsongen med otur åt olika håll, men det ligger bakom oss och det är nu det börjar räknas på riktigt. Vi ska knyta ihop säcken och börja prestera, visa resultat och plocka poäng. Leken är slut, hädanefter är det upp till bevis om man åker snabbt eller inte, säger Matte skarpt.

Att han kan åka snabbt råder dock ingen tvekan om. I sommar har Matte kört tre tävlingar i Porsche Supercup – världens tuffaste Porsche-mästerskap. Det körs i samband med Formel 1-tävlingarna och Matte tog en imponerande elfte placering som bästa resultat.
– Det blir till att vässa pennan och ta med sig det vi lärde oss i Supercupen. Det var oerhört lärorikt i allt från körsätt, taktik och mentalt. Nu gäller det bara att applicera det i GT Cup och göra det bästa och lite till, fortsätter Matte som inför helgens tävlingar ligger på femte plats totalt i mästerskapet.

Roar Lindland har 72 poäng i mästerskapet som han leder överlägset med 16 poäng framför tvåan. Redan förra veckan tog Roar plats i sin Porsche för att skaka av sig rattrosten under några testpass, något som gjorde han ännu mer laddad.
– Jag är i god fysisk form, har kört några pass och känner mig taggad. Nu är vi på gång, avslutar Roar.

Carrera – GT Cup kör Kanonloppet på Karlskoga Motorbana på lördag 18/8. Biljetter kan köpas via www.ticnet.se.

Senaste nytt