Roar tar snygg seger och rycker i mästerskapet

Postat av Erik Gustafsson kl 17:40

Start från fjärde ruta hindrade inte Roar Lindland från ytterligare en seger i GT Cup. Han såg sin chans till och tog den, men Matte fick bryta innan start efter att ha tappat drivningen.
– Ett riktigt drömrace, känns till och med bättre än premiärsegern. Fantastiskt, säger Roar.

Nerverna var på topp i startfältet inför racestarten i GT Cup och starten fick göras om på grund av tjuvstart. Det rådde dock inte på Roar Lindland som redan efter första kurvan var uppe och utmanade om ledningen. När Patrik Skoog varvet därpå bromsade på sig kunde Roar enkelt ta över racets bästa position och utöka sin ledning enkelt för varje varv.
– Jag var tvungen att chansa för att segra. Gick ut max så fort jag bra kunde och laddade fullt. Det föll väl ut och jag fick ett riktigt drömrace. Det visar bara hur små marginalerna är, vi missade lite på kvalet och hamnade direkt efter. Nu ordnade det sig perfekt ändå och jag tog en oerhört skön seger, säger Roar som ny leder mästerskapet med hela 22 poäng.

”Snickar-Matte” Karlsson fick aldrig chansen att utmana om placeringarna. Efter den första starten där en förare blev bestraffad för tjuvstart tappade han helt drivningen och fick bogseras från banan.
– Vet inte vad som hände, antingen är det kopplingen eller någon drivaxel. Surt, sa Matte som i stället fick revansch i det efterföljande Swedish GT-racet. Där delade han bil med Tony Rickardsson och tillsammans slutade de på andra plats.

Topp 10 – Carrera – GT Cup – Kanonloppet
1 Lindland 29 varv
2 Jonsson +10.860
3 Skoog +12.881
4 Jervemyr +42.654
5 Svendsen +55.288
6 Granstrand 1 lap
7 Ljungström 1 lap
8 Lundin 1 lap
9 Davidsson 2 lap
10 Ricknäs 3 lap

DNS Matte Karlsson

Senaste nytt