Stökigt testpass i Karlskoga med Saab 7-8-9

Postat av Erik Gustafsson kl 14:52

Helgens Kanonlopp är det 60:e i ordningen som arrangeras vid Karlskoga Motorstadion. Samtliga Saab-förare hos Flash Engineering och Team Tidö/PWR Racing vittnar om ett stökigt testpass med snabba väderomslag. Rudholm bemästrade situationen bäst med sjunde bästa varvtid, tätt följd av Ohlsson och Andersson.

Robin Rudholm kan Karlskoga Motorstadion ut i fingerspetsarna, tidigare i karriären har han segrat här i både Formel Ford och STCC, men med dagens testpass var han inte helt nöjd.
– Ett stökigt pass med både väderomslag och snurrade bilar. Jag både kan och gillar banan, så nu är jag åtminstone varm i kläderna inför eftermiddagens testpass, säger Rudholm.

Under de första 40 minuterna av passet var asfalten blöt, men därefter torkade asfalten upp kvickt och varvtiderna kapades snabbt. Näst snabbaste Saab-förare var Linus Ohlsson med åttonde bästa varvtid, och även han ansåg passet som stökigt men fick samtidigt en positiv känsla inför kommande körning.
– Visst var det stökigt, men jag har en fin balans i bilen och en bra känsla i körningen. Nu laddar vi inför nästa pass där det garanterat kommer att gå fortare, säger Ohlsson.

Som nionde bil, precis bakom Rudholm och Ohlsson, hittar vi Mattias Andersson som under den blöta delen av testpasset hela tiden hade varvtider i tätklungan.
– Ett pass som bjöd på lite av varje, hängde med fint i regnet men kanske inte riktigt så mycket som vi hade velat i det torra. Blev en halvsekund efter som vi nu ska analysera fram till det andra passet, säger Andersson.

Daniel Haglöf tvingades bryta efter en avåkning när banan bjöd på ömsom torrt, ömsom blött väglag.
– Halkigt, fick sladd och hamnade med bakhjulen i det blöta vid sidan om idealspår. Då vände det runt ut i gräset. Fick bryta för att kontrollera bilen, säger Haglöf som slutade med fjortonde bästa tid.

Test 1 – Karlskoga – Topp 10
1 Fredrik Larsson BMW SR 1:05.471
2 Martin Öhlin BMW SR +0.024
3 Richard Göransson +0.043
4 Thed Björk Volvo S60 +0.159
5 Stefan Söderberg Citroën C5 +0.191
6 Tommy Rustad Volvo S60 +0.254
7 Robin Rudholm Saab 9-3 +0.333
8 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.471
9 Mattias Andersson Saab 9-3 +0.491

10 Robert Dahlgren Volvo S60 +0.624

14 Daniel Haglöf Saab 9-3 +1.387

Senaste nytt