Tre Saab i topp tio under dagens andra TTA-test

Postat av Erik Gustafsson kl 18:00

Linus Ohlsson, Mattias Andersson och Daniel Haglöf var alla tre optimistiska efter att de avslutat dagens andra och det sista testpasset innan lördagens kval och race med topp tio-placeringar.
– Det är inte alls omöjligt att vi står längst fram i morgon, säger Linus Ohlsson från Team Tidö/PWR Racing.

När morgonens testpass bjöd på skiftande väder och snabba omslag i körförhållandena var det stabilt solsken över Gelleråsen och Karlskoga Motorstadion under fredagseftermiddagen. Linus Ohlsson var snabbaste Saab-förare och satte varvtiden 1:04.865 vilket räckte till femte bästa tid totalt.
– Fick inte till något helt perfekt varv, så det finns mer fart att hämta i både mig och bilen, säger Ohlsson.

Mattias Andersson var klart nöjd med sin varvtid bara fem hundradelar bakom teamkollegan Ohlsson, ett steg på vägen menar han som nu successivt ökar hastigheten för varje race.
– Jag är definitivt nöjd, fick till ett ganska bra varv även om jag vet att det fattas i ett par kurvor. Nu analyserar vi datan över natten och ser vad vi kan köra inför morgondagen. Jag känner mig säker i bilen och är tidsmässigt med varje varv nu, känns som vi är tillbaka samma tempo som från Göteborg, säger Andersson.

Daniel Haglöf känner även han att farten finns i både han och bilen, men att det inte är perfekt än. Dagens niondeplats vill han i morgon förvandla till en inom topp fem.
– Det känns inte helt perfekt, vi är snabba i första sektorn men tappar för mycket i de efter. Att vara topp fem i morgon är fullt möjligt, det är det vi siktar på, säger Haglöf.

Robin Rudholm var besviken efter testet som han blev tvungen att avbryta i förtid på grund av tekniska bekymmer.
– Precis när vi skulle slänga på nya däck och verkligen ladda uppstår ett missljud i bilen. Då är det ingen mening att chansa, utan vi avbröt direkt för att under kvällen se över bilen och stå starka i morgon. Då gör vi det bästa av situationen, avslutar Rudholm.

I morgon lördag kvalar TTA klockan 11:40 inför racet som startar klockan 15:15.

Test 2 – Karlskoga – Topp 10
1 Fredrik Ekblom Volvo S60 1:04.547
2 Martin Öhlin BMW SR +0.108
3 Thed Björk Volvo S60 +0.172
4 Richard Göransson BMW SR +0.264
5 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.318
6 Mattias Andersson Saab 9-3 +0.370

7 Stefan Söderberg Citroën C5 +0.377
8 Tommy Rustad Volvo S60 +0.423
9 Daniel Haglöf Saab 9-3 +0.624
10 Alx Danielsson Citroën C5 +0.632

14 Robin Rudholm Saab 9-3 +1.409

Se här för kompletta resultat.

Senaste nytt